País Valencià 29/01/2016

Alfonso Rus: "Sóc totalment innocent, però a qui hagi ficat la mà a la caixa, cal tallar-l'hi"

L'exdirigent del PP valencià diu en sortir de prestar declaració per l'operació Taula que fa temps que alguna gent el volia apartar del partit

Efe
2 min
Alfonso Rus va atendre els mitjans després de comparèixer davant el jutge que instrueix el cas Imelsa. / EFE

ValènciaL'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, a qui el jutge del cas Imelsa ha deixat en llibertat provisional, va defensar anit, en sortir de la Ciutat de la Justícia, que en aquesta investigació "tot és un muntatge" i que oferirà la seva versió del que va passar quan es recuperi. En declaracions als periodistes, un Rus visiblement cansat va dir que se sentia "innocent totalment", que desconeixia de què se l'acusa i que el que ha passat "no és normal".

"Des de fa molt temps em volien apartar del partit", va assenyalar el també expresident provincial del PP i exalcalde de Xàtiva, que va voler atendre els nombrosos mitjans que l'esperaven a les portes del jutjat després de deixar passar els altres tres ex alts càrrecs de la Diputació que també van declarar anit, com ell: Máximo Caturla, Juan José Medina i Emilio Llopis.

"No em sento traït ni decebut pels companys del partit", va dir Rus, que també va negar tenir empreses a l'estranger i conèixer moltes de les persones detingudes amb ell dimarts. Així, l'exdirigent del PP va aprofitar els micròfons per lamentar que l'operació Taula s'hagués "anunciat en un diari prèviament" i hagi estat "radiada i televisada".

Preguntat sobre si, com havia afirmat en alguna entrevista parlant de temes de corrupció, mantenia la idea que a qui fica la mà a la caixa cal tallar-l'hi, Alfonso Rus va contestar contundent: "Sempre".

Sobre el pretès finançament il·legal del PP valencià que pot derivar-se de les recerques en curs, va dir que ell "mai" s'havia ocupat d'això i va afegir: "Si és per mi, zero finançament il·legal. Desconec res que tingui a veure amb bitllets de 500" euros.

Rus va reiterar la idea que "ha estat tot un muntatge", en ser preguntat sobre si l'autor d'aquest presumpte muntatge podia ser l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent. I es va preguntar: "Com pot ser que Marcos sigui el que han enxampat i que la trama sigui de Rus? No ho entenc".

Sobre el seu paper com a màxim responsable de la Diputació, va respondre amb una altra pregunta: "I per què en el tema d'Acuamed no és la responsable Soraya [Sáenz de Santamaría]?", per afegir a continuació que amb això no estava dient que la vicepresidenta del govern espanyol estigués implicada en el cas de suposada corrupció en l'empresa pública que gestiona infraestructures hídriques a la costa mediterrània.

"Jo tinc la responsabilitat d'haver posat algú que no ha complert, i per això me n'haig d'anar", va assenyalar Rus, que va negar haver tingut el control directe sobre tots els empleats de la Diputació, que va estimar en uns 5.000.

Sobre la fiança de responsabilitat civil imposada pel jutge, la més alta dels 24 detinguts, va assenyalar que si tingués aquests dos milions d'euros "els pagaria de seguida".

Quant als crits i les acusacions d'alguns veïns quan sortia detingut del seu domicili en un cotxe policial, Rus va reconèixer que es va sentir malament en no poder defensar-se, i va reivindicar que ell mai s'havia amagat, sinó que havia donat sempre "la cara".

Alfonso Rus va ser increpat per una desena de persones que li van cridar "corrupte" i "lladre" abans de pujar a un Mercedes gris que l'esperava davant la Ciutat de la Justícia.

stats