País Valencià 11/09/2019

255.400 alumnes es queden sense classe al País Valencià pel temporal de pluja i vent

S'ha decretat l'alerta roja per demà a la província d'Alacant i al sud de la de València

Efe
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (d), ha mantingut aquest dimecres una reunió per analitzar el dispositiu de coordinació d'emergències davant la previsió de temporal de pluja i vent al País Valencià

ValènciaEl temporal que afecta el País Valencià, on avui s'han registrat vents de fins a 108 quilòmetres per hora i precipitacions de fins a 97 litres per metre quadrat, ha deixat aquest dimecres sense classe 46.000 alumnes, la pràctica totalitat en localitats de les províncies de Castelló i València.

Demà dijous la xifra s'elevarà fins als 255.400 estudiants, en aquesta ocasió, gairebé tots de la província d'Alacant, atès que les previsions indiquen que la gota freda afectarà amb més virulència el sud del País Valencià. De fet, s'ha decretat l'alerta roja per precipitacions que podrien arribar a 180 litres per metre quadrat en 12 hores i a 90 en una hora.

Segons dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) recollides pel Servei d'Emergències de la Generalitat, les ratxes màximes de vent s'han registrat a Xàbia (Marina Alta), on han arribat a assolir els 108 quilòmetres per hora, a més de Dénia (Marina Alta), on s'ha arribat a 104 km/h, i a Cocentaina (Comtat), a 95 km/h. Pel que fa a les precipitacions acumulades, han sigut de 97 L/m2 a Benavites (Camp de Morvedre), 87 a Tàrbena (Marina Alta) i 73 a Bolulla (Marina Baixa).

Per a aquest dimecres es manté el nivell taronja per vent i fortes pluges a la província d'Alacant i al litoral i interior sud de la de València. A la de Castelló l'alerta ha passat a ser groga al litoral i verda a l'interior.

Alerta roja

Demà dijous, segons Aemet, la província d'Alacant i el litoral sud de la de València estaran en alerta roja per precipitacions que podrien arribar a 180 L/m2 en 12 hores i a 90 en una hora.

stats