País Valencià 02/06/2016

El 87% dels alumnes valencians de tres anys aniran a l'escola preferida de la família

El conseller Vicent Marzà assegura que per al pròxim curs, a diferència del que assegura el PP, "ha millorat la llibertat d'elecció" dels pares

Ara
2 min
El percentatge d'alumnes de tres anys admessos en les escoles demanades en primera i segona opció és del 97 per cent.

ValènciaLa conselleria valenciana d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat aquest dijous les llistes provisionals d'alumnes d'Infantil i Primària admesos als centres educatius sostinguts amb fons públics i, després d'haver realitzat la baremació de totes les sol·licituds, el departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà assegura que el 97,1% dels nens i nenes de tres anys han estat admesos als centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada.

Segons ha informat la conselleria en un comunicat, la xifra és d'un 87,2% d'admesos en primera opció, un 93% si sumem la primera i la segona, i fins al 97,1% comptant totes les sol·licituds presentades. El 2,9% restant que només ha marcat una o dues opcions en la sol·licitud i no han aconseguit la plaça demanada, seran reubicats en un centre escolar per cada consell d'escolarització municipal.

Per demarcacions, a les comarques d'Alacant el percentatge d'admesos en la primera opció a infantil de tres anys ha estat del 90,1%, i comptant el global de la primera i la segona opció de centres preferits el percentatge augmenta fins al 96,7%. A les comarques de Castelló, el resultat és del 86% i la suma de la primera i la segona opció creix fins al 92,3%. En el cas de les comarques de València, el 85% dels alumnes tenen plaça en la primera opció de centre escollit per les famílies i un 90,8% si sumem la primera i la segona opció.

Després de conèixer les dades provisionals de matriculació, el conseller d'Educació Vicent Marzà ha respost a les crítiques del PP sobre el presumpte atac a la llibertat d'elecció en tancar aules de la concertada assegurant que "el procés d'admissió d'enguany ha millorat la llibertat de les famílies per escollir els centres on volien matricular [els fills] gràcies a la baremació de totes les opcions especificades en la sol·licitud".

"Els auguris interessats d'alguna gent, que afirmaren sense cap vergonya que seria l'administració la que escolliria els centres de cada xiquet, han quedat en absolut ridícul: hem garantit per a les famílies la llibertat d'elecció de centre d'una manera rigorosa i transparent", ha afirmat el conseller Marzà.

El comunicat de la conselleria d'Educació assenyala que la baremació de cada sol·licitud l'ha realitzat de forma automàtica un programa informàtic per garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per realitzar la baremació ha atès criteris objectius per garantir la igualtat d'oportunitats sense permetre que els centres atorguessin punts subjectius que no atenien cap criteri de rigor.

Un altre element que ha modificat substancialment el procés d'admissió ha estat la baixada de ràtios per millorar la qualitat educativa. Tenint en compte que hi havia menys places per unitat es podria haver ressentit el percentatge d'admissions de les sol·licituds.

stats