País Valencià 17/07/2018

Atempten contra la seu de Compromís i d'Acció Cultural del País Valencià amb pintades anticatalanistes

L'agressió es produeix després de les patides per la Universitat de València i el col·lectiu Lambda

Ara
1 min
Pintada a la seu de Compromís a València

ValènciaLa seu de Compromís a València i el Centre Octubre de Cultura Contemporània, on tenen la seu Acció Cultural del País Valencià i el setmanari 'El Temps', van ser atacats la nit passada i aquest matí s'han despertat amb diverses pintades anticatalanistes. Els edificis també han aparegut amb llaços blaus que atribueixen les accions a un suposat Comitè de Defensa del Regne de València, sigles que emulen els Comitès de Defensa de la República a Catalunya.

Compromís i Acció Cultural del País Valencià han condemnat avui els fets i han assegurat que les pintades no aconseguiran que facin cap pas enrere en les seves reivindicacions. La més contundent ha sigut la formació valenciana, que mitjançant un comunicat ha defensat que el nou atac evidencia "la impunitat que senten aquelles persones que no respecten les normes democràtiques". "No ens acoquinem i continuarem defensant la llibertat i els valors democràtics com la majoria social del nostre territori", han subratllat des de la formació taronja.

Aquestes agressions es produeixen després de les que va patir ahir la Facultat de Psicologia de la Universitat de València amb una pintada a favor del dictador Francisco Franco. La setmana passada ja van aparèixer pintades que defensaven el mausoleu del Valle de los Caídos i anaven en contra de la immigració. També han patit pintades les seus del col·lectiu Lambda (de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) i de l'associació cultural Ca Bassot de Burjassot (l'Horta).

stats