País Valencià 16/11/2012

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, nou voluntari lingüístic d'Escola Valenciana

L'entitat presenta una nova edició del programa 'Voluntariat pel valencià', que ja ha creat més de 6.000 parelles lingüístiques al territori

Acn
1 min

ValènciaEscola Valenciana ha presentat aquest divendres una nova edició del programa Voluntariat pel valencià que enguany rep el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb el seu president, Ramon Ferrer, com a nou voluntari. Segons ha remarcat el president de l'Escola, Vicent Moreno, a través d'un comunicat, es tracta d'un fet "molt significatiu" perquè "suposa prestigiar la nostra llengua a través de representants institucionals".

Ramon Ferrer ha destacat que l'AVL considera la federació com "un referent de la promoció de la nostra llengua tant en l'àmbit educatiu com en la resta d'àmbits d'ús" i que per això compta amb el seu suport. El president de l'AVL s'ha compromès a iniciar el Voluntariat pel valencià amb Analía Berga com a aprenenta, i la pròxima trobada serà per mostrar-li l'exposició sobre Vicent Andrés Estellés que l'AVL inaugurarà a finals de mes al Centre del Carme de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Escola Valenciana va crear el Voluntariat pel Valencià l'any 2005, un servei gratuït que posa en contacte un voluntari valencianoparlant amb un aprenent que vol parlar en valencià amb més fluïdesa, per conformar una parella lingüística.

Des de 2005 s'han creat prop de 6.000 parelles lingüístiques en tot el País Valencià, fonamentalment a les principals ciutats valencianes, i està establert a 52 poblacions de nord a sud.

stats