País Valencià 25/06/2013

Blasco diu que encara no sap per què el partit vol expulsar-lo del grup del PP a les Corts Valencianes

L'encara diputat popular ha confirmat que assistirà aquesta tarda a la reunió que celebrarà el grup parlamentari per votar la seva expulsió

Efe
2 min

ValènciaL'exconseller i diputat autonòmic Rafael Blasco assegura que encara desconeix en què es basa la proposta del PP per expulsar-lo del grup popular a les Corts Valencianes. La decisió de fer-lo fora l'hauran de votar els membres del grup en una reunió que se celebrarà aquesta tarda en una reunió a la qual han estat convocats tots els seus membres. Blasco també hi assistirà.

El parlamentari ha dit en declaracions a Efe que espera que al llarg del dia algú del partit se li dirigeixi i li comuniqui de forma oficial la resolució que dissabte passat va adoptar el comitè de drets i garanties del PP valencià per la qual se'l suspèn cautelarment de militància i se l'inhabilita per representar el partit perquè no la coneix.

"Quan algú t'acusa d'alguna cosa", ha assenyalat Blasco, t'ha d'enviar un paper dient en què es basa l'acusació, i això no ha arribat o, almenys, ha assenyalat, "jo no ho tinc i tinc constància que cap membre del grup tampoc ho té".

"Anar a una reunió en què cap membre del grup té els motius pels quals hem arribat a aquesta situació... Espero que al llarg del dia s'hi pugui fer alguna cosa", ha manifestat l'exconseller, que ha afirmat que malgrat que no ha rebut cap notificació assistirà al conclave, on està previst que també participi el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.

Blasco ha lamentat que no ha pogut tenir l'audiència prèvia que, al seu judici, "és el mínim" per a un cas disciplinari com aquest, ni ha pogut fer les al·legacions corresponents perquè no coneix la resolució del comitè ni creu que la conegui encara la majoria del grup. "Espero que al llarg del dia algú es dirigeixi a mi, i jo també estic pensant quina és la decisió que he de prendre", ha manifestat a Efe.

El comitè de drets i garanties del PP valencià va considerar infraccions "greus i molt greus" les declaracions de Blasco en un programa de televisió en les quals denunciava pressions a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana per sol·licitar per a ell onze anys de presó en el denominat cas Cooperació, en el qual està processat.

Després que aquesta tarda es voti l'expulsió del grup de Rafael Blasco, si la decisió s'adopta amb els vots de la majoria dels seus membres el portaveu parlamentari del PP comunicarà a la mesa de les Corts la decisió i, previsiblement, aquest òrgan es reunirà demà a primera hora, abans que s'iniciï el ple, per traspassar Blasco al grup de diputats no adscrits i ubicar-lo en un nou escó a l'hemicicle. Blasco es convertiria així en el primer diputat no adscrit de la present legislatura.

stats