País Valencià 14/03/2022

La pols del Sàhara envermelleix el cel del País Valencià

Les precipitacions previstes per a la segona part de la setmana poden afectar notablement la celebració de les Falles

Ara
2 min
La ciutat d'Alacant afectada pel núvol de pols provinent del desert del Sàhara.

ValènciaUn "excepcional" episodi de pols en suspensió procedent del desert del Sàhara ha començat a arribar aquest dilluns al País Valencià. El fenomen, poc habitual a la península Ibèrica, està assolint dimensions molt destacades, segons ha explicat a l'agència Efe el president de l'Associació de Geògrafs Espanyols, el catedràtic de la Universitat d'Alacant Jorge Olcina.

També han destacat el caràcter inusual de la gran intrusió d'aire del nord d'Àfrica des de l'Agència Estatal de Meteorologia, que ha alertat que aquest està format per partícules que són nocives per a la salut i que poden penetrar en el sistema respiratori.

Evolució de la pols en suspensió provinent del desert del Sàhara.

El caràcter extraordinari del fenomen, que afecta tot el sud-est peninsular, el demostren imatges com les de ciutats com Alacant o Gandia, amb un cel totalment vermell.

La pols en suspensió provinent del nord d'Àfrica afecta ja la ciutat de Gandia.

El fort vent i la mala mar seran també protagonistes aquest dilluns i dimarts, mentre que dimecres i dijous serà el torn de la pluja, que pot caure de forma intensa, i que es podria prolongar durant el divendres i el cap de setmana. Si les previsions es compleixen, les precipitacions afectaran notablement la celebració de les Falles que viuran els seus dies grans a partir de dimecres i fins dissabte.

Diversos ninots protegits amb plàstics en una falla del centre històric de València.
stats