País Valencià 11/12/2012

Carod-Rovira: "Quan Catalunya sigui independent, les relacions amb el País Valencià seran millors"

L'exvicepresident de la Generalitat ha visitat València per presentar el seu llibre 'La passió italiana', premi Octubre de narrativa 2012

Salvador Almenar
2 min
Josep-Lluís Carod-Rovira, a València, on ha presentat el llibre / DANIEL GARCIA-SALA

ValènciaL'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha explicat que quan Catalunya sigui independent, "les relacions amb el País Valencià seran infinitament millors" del que han estat fins ara. Així ho ha assegurat en la roda de premsa de presentació del seu llibre 'La passió italiana', guardonat amb el premi Octubre de narrativa 2012, en ser preguntat pels periodistes per la situació política dels Països Catalans.

"El País Valencià tindrà al costat [amb una Catalunya independent] un estat sobirà amic, amb la mateixa llengua i amb la mateixa cultura, amb una mateixa estructura econòmica i empresarial", ha dit Carod-Rovira. L'actual director de la càtedra de Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra ha assegurat que el tracte entre tots dos territoris serà de "bons veïns" atès que "ja no hi haurà excuses d'enemics exteriors".

Amb eixe escenari, Carod-Rovira ha dit que Catalunya seria un aliat per al País Valencià atès que el català "seria una llengua oficial de la Unió Europea" i s'apostaria plenament, almenys des del Principat, per una infraestructura "imprescindible" com és el Corredor Mediterrani. El fet que els productes valencians tinguessin que passar per Catalunya per exportar-los a Europa farà, segons Carod-Rovira, que i hagi "una millora absoluta de les relacions".

Sobre la situació política del País Valencià, l'exconseller en cap de la Generalitat ha constatat que es troba en un "estat de fatiga després de molts anys de govern del Partit Popular" i s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat que en 2015 hi hagi una majoria progressista a les Corts Valencianes.

Preguntat per les crítiques del PP valencià que titllen l'hipotètic tripartit valencià de "catalanista", Carod-Rovira ha assegurat que aquest "sempre ha estat un argument de la dreta valenciana" tot i que, en la seva opinió, l'"arma de l'anticatalanisme s'ha quedat sense munició", sobre tot quan "es veu que governi qui governi a Madrid" els interessos econòmics valencians "no són presos en consideració".

stats