País Valencià 18/09/2012

El PP acusa Ximo Puig de lucrar-se fent catalanisme gràcies a les prebendes de la Generalitat catalana

Els populars també carreguen contra Compromís per una fotografia del darrer dissabte a Madrid en la que apareix el seu líder al costat d'una bandera estelada

Ara
2 min

ValènciaEl Partit Popular valencià torna a l'estratègia d'atiar l'anticatalanisme. Però ara, el seu objectiu no és tan sols la coalició nacionalista Compromís sinó que ha trobat en el líder socialista, Ximo Puig, a la seua nova víctima. En un comunicat, el vicesecretari general, César Sánchez, acusa a Puig i la seua família de "lucrar-se" per la seua condició de "catalanistes gràcies a les prebendes de la Generalitat de Catalunya".

Per a Sánchez és necessari que els socialistes "aclarisquen quina és la seua posició sobre els signes d'identitat valencians o si per contra combreguen amb el pancatalanisme". El número tres del partit s'ha pronunciat d'aquesta manera després de “la cascada d'informacions que anem coneixent de les relacions de Ximo Puig amb l'entramat d'associacions catalanistes i amb la Generalitat de Catalunya per a promocionar la llengua i cultura catalana a la Comunitat”.

Però el dirigent popular va més enllà i critica que "Ximo Puig no és que només es reconeix com un catalanista sense complexos, sinó que a més ell i la seua família es lucren d'aquesta condició obtenint prebendes de la Generalitat de Catalunya". Per això Sánchez considera que “el socialisme valencià està completament deslegitimat per a ser una alternativa i liderar l'oposició si és incapaç de respondre a l'interès dels valencians per a plegar-se a les condicions del pancatalisme".

Des del Partit Popular consideren que Puig, "que sempre ha coquetejat amb el catalanisme", podria estar fent-ho ara per agradar a Compromís de cara a unes futures eleccions. Per a la coalició nacionalista també ha tingut paraules, concretament per al seu líder Enric Morera. César Sánchez ha destacat la "radicalitat" d'un partit que "aquest mateix cap de setmana va acudir a una manifestació a Madrid al costat d'independentistes catalans i es vanaven de posar amb banderes estelades".

stats