País Valencià 05/12/2012

El govern valencià posa en venda els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum

La Comissió Europea va declarar il·legal la subvenció de 265 milions per construir del complex. Els governs valencià i espanyol van recórrer la decisió

Efe
2 min
Els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum. / ARA

ValènciaLa Generalitat valenciana ha anunciat avui que posarà a la venda en un "procés obert" en què es valorarà la millor oferta econòmica el complex cinematogràfic de la Ciutat de la Llum, un cop s'acordin els termes de l'externalització amb la Comissió Europea. Així ho ha anunciat la consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson, en la seva compareixença a la Comissió d'Educació i Cultura de les Corts Valencianes.

La Comissió Europea va resoldre fa uns mesos que la subvenció pública de 265 milions d'euros concedida per a la construcció del complex és il·legal, però la consellera s'ha mostrat avui convençuda que hi ha "sòlids arguments" per pensar que prosperarà el recurs presentat per la Generalitat Valenciana i el govern espanyol contra la decisió de Brussel·les de declarar-la il·legal.

Mentre es resol el recurs, el Consell continuarà treballant en el procés d'externalització del complex, que "està en una fase d'adaptació als requeriments que la Comissió Europea estableixi per a la Ciutat de la Llum", de manera que la Generalitat posarà "immediatament en marxa el procés de venda "en els termes que es fixin al costat de les autoritats comunitàries.

L'externalització del complex estava pensada en un principi perquè tingués tan sols efectes sobre la gestió del complex, però finalment suposarà la venda de totes les instal·lacions (els estudis, l'escola de cinema i els terrenys).

Això implica que la Ciutat de la Llum haurà de tornar la subvenció pública, considerada de moment il·legal, independentment que després s'estimi el recurs contra la decisió comunitària. Un cop tornats els diners, "immediatament" es posarà a la venda el complex cinematogràfic ubicat a la ciutat d'Alacant.

La consellera de Turisme, Cultura i Esports ha avançat que una vintena d'empreses ja han mostrat interès per adquirir el complex, tot i que no ha pogut precisar el temps que transcorrerà fins que es faci efectiva la venda.

stats