País Valencià 25/06/2014

Compromís i Esquerra Unida demanen a l'Estat no pagar cap indemnització a ACS per renunciar al Castor

Diputats a les Corts Valencianes i al Congrés sol·liciten saber si Escal UGS té responsabilitats en els terratrèmols i no pagar-li doncs cap indemnització

Acn / Ara
2 min
El magatzem de gas Castor, situat davant la costa de Vinaròs, a Castelló. / ACN

ValènciaEl diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha defensat aquest dimecres que no s'indemnitzi ACS per haver renunciat al magatzem Castor ja que "sabien des del primer moment al risc que ens exposaven i, malgrat saber-ho, han continuat endavant amb el projecte".

Pañella ha comparat la situació amb la dels empresaris o botiguers que tanquen els seus negocis perquè no funcionen o no són viables i les administracions públiques no paguen cap indemnització. El diputat ha dit que la renúncia d'ACS és "una molt bona notícia" pels veïns de la zona perquè amb aquesta decisió sembla que no hi haurà més injeccions de gas i no es patiran més terratrèmols.

"Ara, però, cal no baixar la guàrdia i evitar que ens espolien amb les indemnitzacions multimilionàries que volen demanar pel cessament de l'activitat", ha remarcat.

El diputat de Compromís ha assegurat que tant la Generalitat Valenciana com el govern espanyol deuen explicacions i disculpes "als habitants del Baix Maestrat per no fer les coses ben fetes, per no fer estudis, per plegar-se als interessos privats d'empreses i per no defensar l'interès general".

Per la seva banda, el diputat d'Esquerra Unida al Congrés, Ricardo Sixto, ha criticat que l'empresa Escal UGS busca amb la renúncia a explotar el magatzem de gas Castor "garantir els diners d'altres empreses i dels especuladors que han invertit en una planta d'emmagatzematge de gas que provoca terratrèmols".

Sixto ha dit que l'"obligació del Govern en tot cas és garantir la seguretat dels ciutadans" i assegurar que aquesta planta no s'engegui de nou perquè no torni a posar en "perill" amb els terratrèmols els municipis propers a la planta marina.

El diputat d'Esquerra Unida ha afegit que s'"ha d'investigar i aclarir quins són les responsabilitats d'aquesta empresa, d'Escal UGS, en els estudis previs que s'han declarat clarament insuficients. Volem saber quina és la seva responsabilitat en la situació que s'ha creat, per evitar que s'acabin anant de rosetes i cobrant damunt 1.700 milions d'euros de l'Estat".

stats