País Valencià 18/10/2019

València, Saragossa, Valladolid i Bilbao es mobilitzen per denunciar "la repressió" a Catalunya

Prop de mil persones es concentren a València

Ara
2 min
Concentració a València "denuncia la repressió" a la "revolta popular" a Catalunya

ValènciaProp d'un miler de persones s'han concentrat aquesta tarda davant la Delegació del govern espanyol a València per denunciar "la repressió de l'Estat i la Generalitat de Catalunya" que han patit els ciutadans que han participat en "la revolta popular" que, afirmen, es viu a Catalunya des de la condemna als líders independentistes.

En la convocatòria feta pel col·lectiu Solidàries amb la Repressió, que ha rebut el suport d'entitats com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i l'associació del jovent independentista Arran, ha destacat la presència de membres de col·lectius antifeixistes que s'han desplaçat de manera conjunta des del barri de Benimaclet de València, on resideixen un gran nombre d'estudiants universitaris, fins al cèntric carrer Colom.

Amb aquesta marxa unitària els col·lectius antifeixistes han volgut protegir-se de les possibles agressions dels grups d'extrema dreta com España 2000 que, tot i no disposar d'autorització, s'han concentrat davant dels assistents a la mobilització convocada per rebutjar la sentència del Suprem. Per evitar qualsevol tipus d'enfrontament, efectius de la Policia Nacional han fet un cordó que ha separat els dos grups.

Els assistents a la mobilització de condemna a "la repressió" que es viu a Catalunya han mostrat una pancarta amb el lema "Solidaritat amb la revolta catalana" i han cridat lemes com "Vosaltres, feixistes, sou els terroristes". Per contra, els membres dels grups d'extrema dreta han exhibit banderes falangistes i han cridat per la "unitat nacional". Al final de la protesta, dos persones han sigut detingudes i una d'elles ha requerit assistència sanitària

La d'aquest divendres és la segona mobilització feta al País Valencià per rebutjar les condemnes als líders independentistes catalans. La primera va tenir lloc dilluns a Alacant, Benicarló, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Pedreguer i València. La capital valenciana va acollir la protesta més nombrosa, en què van participar prop de 2.000 persones.

València no ha sigut l'única ciutat que ha acollit protestes contra la sentència. Altres punts de l'Estat també ho han fet. A Bilbao s'ha fet una asseguda de protesta a les immediacions de San Mamés. A més, diverses persones han col·locat contenidors a la Gran Via i al carrer Doctor Areilza. Segons informa Europa Press, la Ertzaintza ha intervingut i ha detingut cinc persones. A Sant Sebastià i Vitoria també s'han fet concentracions on s'ha llegit un comunicat que defensa que votar "no és delicte" i es denuncia la sentència del Suprem "contra la democràcia i la llibertat".

A Saragossa la protesta l'ha convocat del CDR d'Aragó a la plaça d'Espanya, que ha reunit centenars de manifestants. Allà també s'hi han concentrat uns 2.000 partidaris de la unitat d'Espanya. Agents de la policia nacional han separat ambdós grups i han fet un cordó de seguretat perquè no entressin en contacte. A Valladolid, s'ha fet una manifestació amb el lema 'Pel dret a decidir i les llibertats democràtiques'.

stats