Nou rècord de contagis de coronavirus al País Valencià: 829 positius en només 24 hores

Dels 26 nous brots, 11 s'han notificat a València, que continua sent el principal focus del virus

829. És el nou rècord de contagis de coronavirus al País Valencià, que per primer cop des de l’inici de la pandèmia ha notificat aquesta xifra tan elevada en només 24 hores. De fet, s'han superat àmpliament els 772 d’ahir i els 750 del 29 de març, que fins ara eren els registres més elevats. El nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l'inici de la crisi sanitària al País Valencià és de 21.599.

Igual que ahir, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha tornat a demanar cautela en l'anàlisi de les dades, i ha atribuït l'increment de positius al fet que hi ha "més capacitat de detecció". En aquest sentit, ha destacat que "el 40% dels casos actius [4.825] són asimptomàtics".

A diferència dels contagis, la xifra de víctimes augmenta amb més irregularitat: aquest dimecres n'hi ha hagut una, tres menys que ahir. El total ja s’eleva a 1.503. En aquests moments, al País Valencià hi ha 4.825 casos actius (+412), 335 persones ingressades (+4) i 39 a l’UCI (+1). L'única dada positiva d'aquest dimecres és que s'han produït 459 altes (-114), 23.758 des de l’inici de la pandèmia. 

València concentra 11 dels 26 nous brots

Pel que fa als brots, se n’han registrat 26, dos més que ahir. Pràcticament tots (24) són d’origen social. La dada favorable és que cap arriba als 10 infectats; la negativa, que 11, gairebé la meitat, s’han notificat a València. Aquesta circumstància complica la situació a la ciutat, que, amb pràcticament una cinquena part de la població de tot el País Valencià, continua sent el principal focus de contagi del virus.

En relació amb les residències, n'hi ha 37 amb almenys un cas positiu, tot i que la conselleria no especifica la quantitat total en cada centre. La xifra suposa el 75% dels geriàtrics de tot el País Valencià. També tenen ciutadans infectats per coronavirus quatre centres de menors i sis espais que atenen persones amb diversitat funcional. La conselleria tampoc informa de la quantitat total en cadascun. Als geriàtrics aquest dimecres s’han registrat tres positius, tot ells de residents.