País Valencià 05/08/2020

Repunten els casos de coronavirus al País Valencià, que recupera el ritme de contagis assolit a l'abril

S'han detectat 288 nous positius, 153 més que ahir, i 11 nous brots

Ara
1 min
Un agent de policia amb dos ciutadans, un d'ells, sense mascareta

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha informat aquest dimecres de la detecció de 288 nous positius de coronavirus, 153 més que ahir. La dada suposa assolir el ritme de contagis registrat a l'abril, tot i que amb la realització de moltes més proves. El nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l'inici de la pandèmia és de 14.275.

També és important l'increment de nous brots, ja que n'hi ha 11 més, que, sumats als que ja hi havia registrats, enfilen la xifra fins als 81. Destaca el fet que, dels 11, set s’hagin detectat a València, així com que tots siguin d’origen social. La dada positiva és que cap supera els set casos. En aquest moment el que més preocupa és un nucli de contagi detectat a València amb 84 positius, també d'origen social.

Ara per ara, al País Valencià hi ha 1.871 casos actius (160 més que dimarts), 136 dels quals estan ingressats en hospitals (+10), 10 a l'UCI (-1). També és negativa la dada de defuncions, ja que s'ha registrat una nova mort, circumstància que eleva el nombre total de víctimes a 1.481.

En relació amb les residències, hi ha 14 geriàtrics amb almenys un cas positiu, dos menys que dimarts, però la conselleria no n'ha especificat la quantitat total. Aquest dimecres s’han notificat 6 nous contagis en geriàtrics, tots ells de treballadors.

stats