País Valencià 21/07/2016

La presidència dels mitjans públics valencians, en l'aire després del 'no' de PP i C's al candidat proposat

Ciutadans ha votat finalment en contra del nomenament de Josep López, qui es sotmetrà a la votació del plenari el dia 27

Europa Press
2 min
El candidat a la presidència de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Josep López, ha defensat aquest dijous a les Corts Valencianes la seva candidatura.

ValènciaLa presidència de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació –ens que substitueix l'antiga Radiotelevisió Valenciana– continua sent una incògnita, després que el PP i Ciutadans (C's) hagin votat en contra en la comissió parlamentària a la proposta del candidat plantejat per a aquest càrrec, Josep López.

López, proposat pel PSPV i que també compta amb el suport de Compromís i Podem, ha comparegut aquest dijous, al costat dels altres nou candidats a formar part del consell rector de l'ens, en la comissió de RTVV i de l'Espai Audiovisual de les Corts Valencianes.

Malgrat que en un principi el passat dilluns els grups PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans van arribar a un acord per donar suport al candidat Josep López, finalment avui C's ha votat en contra en la comissió, igual que ha fet el PP, després de conèixer-se que l'esposa del candidat plantejat pel grup socialista és cosina dels dirigents del PSPV Alfred Boix i José Manuel Orengo.

Els deu candidats hauran de passar per la votació del ple de les Corts del proper dimecres, que serà qui haurà de decidir si finalment seran membres o no del consell rector, màxim òrgan de govern i administració de la Corporació. Els candidats hauran d'obtenir una majoria de dos terços –66 diputats– en una primera votació i, si no l'aconsegueixen, hauran d'aconseguir tres cinquens –60 suports– en la votació.

El diputat del PP Jorge Bellver ha anunciat que el seu grup votarà a favor dels vocals del consell rector, però no del candidat a president, "perquè difícilment podrem donar suport a un candidat que té com a aval fonamental el fet de ser bon amic del president de Ximo Puig i tenir relacions familiars amb responsables del PSPVa", ha assenyalat.

Per la seva banda, el parlamentari de C's Toni Subiela ha destacat que sobre els vocals del consell rector "hi ha un consens més o menys unànime", però veu "dubtes raonables sobre la candidatura del president", per la qual cosa decidirà el sentit del seu vot aquests dies. "No dubtem de la seva persona, trajectòria o professió, però sí de la idoneïtat del seu nomenament", ha dit Subiela, qui creu que aquest nomenament és "ètic", però no "estètic".

Des del PSPV, Compromís i Podem, han defensat el perfil de Josep López i la seva experiència en mitjans de comunicació, així com la seva "imparcialitat" i "objectivitat". El propi López ha destacat durant la seva intervenció en la comissió la seva "decència personal i social", el seu "sentit de la col·lectivitat" i la seva "independència personal, diguin el que diguin". Així mateix, i davant els dubtes sobre la idoneïtat del seu nomenament per part del PP i de Ciutadans (C's) pel fet que la seva dona sigui cosina de dos dirigents socialistes, ha manifestat: "Les famílies no es trien".

stats