País Valencià 15/12/2016

La Corporació Valenciana de Mitjans lloga a l'antiga Radiotelevisió Valenciana part del seu edifici i els seus materials

L'acord amb els liquidadors de RTVV SAU implica la possibilitat d'usar els materials de Canal 9 i l'accés al seu arxiu documental

Ara
3 min
Centre de producció de programes de Radiotelevisió Valenciana, a Burjassot. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en la seva reunió celebrada aquest dijous ha acordat llogar part de les instal·lacions i de l'equipament de l'antiga Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per un període d'un any, fins que es produeixi l'adquisició dels actius per part de la Generalitat.

En la reunió del consell rector de la CVMC celebrada aquest dijous a la seu de RTVV a Burjassot, el president ha informat sobre les actuacions que s'han dut a terme i que han donat com resultat el lloguer de part de les instal·lacions i de l'equipament de l'antiga RTVV, després d'una negociació mantinguda amb els liquidadors de l'extint servei de radiotelevisió públic RTVV SAU, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En virtut d'aquest acord, la nova Corporació podrà fer ús del soterrani, la planta baixa –a excepció dels despatxos 007 i 007B–, la primera planta –excepte els despatxos 145, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 162, 163, 164 i quatre despatxos sense numerar existents enfront d'aquests tres últims–, la sisena, la setena i l'octava planta, així com el despatx 224 de la planta 2ª.

Així mateix, es podrà usar tot l'equip que calgui i que estigui situat en les instal·lacions descrites anteriorment per a les noves activitats que vagin a desenvolupar-se. També tindrà accés a l'arxiu documental de RTVV.

Aquesta operació es realitza a canvi d'un cànon que ha de ser fixat per una comissió mixta, Corporació-SAU, que consistirà en la part proporcional de despeses generals de manteniment de les instal·lacions. La durada del contracte és d'un any fins que es produeixi l'adquisició dels actius de RTVV per part de la Generalitat Valenciana.

En segon lloc, s'ha debatut la proposta de contracte de sistemes i serveis necessaris per a la posada en explotació de la multicontinuïtat de la televisió. Aquesta ha estat presentada pel director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicent Aguiló.

Aquesta proposta tracta la necessitat de contractació de sistemes i serveis necessaris per a la posada en explotació de la multicontinuïtat del servei de televisió de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. A més, es requereix comptar amb un equip per a dos canals, contemplant fins a quatre, independents o sincronitzats i configurables en SD/HD, a definir posteriorment.

Les característiques i contingut de l'àudio hauran de tenir en compte el bilingüisme del territori. En aquest sentit, es prepararà la multicontinuïtat per oferir els programes en valencià, castellà i també en anglès. Així mateix, s'oferiran altres serveis com el d'àudio-descripció.

Al mateix temps, es posaran en funcionament els serveis de teletext, incloent la senyalització d'obligat compliment, la de Present/Following i l'opcional que es defineixi, EPG –guia electrònica de programes– i subtitulat multiidioma de programes, entre uns altres. Per a això, es prepararà tot el backoffice necessari per fer això possible.

Selecció de continguts

En la reunió del consell rector d'avui també s'ha avaluat la proposta de selecció dels continguts per al disseny de la graella de les emissions en proves. S'han presentat quatre propostes de graella, de les quals s'ha seleccionat una que servirà de base.

Finalment, s'ha debatut sobre la proposta de la FORTA amb la distribuïdora Warner Bros, concloent que encara que aquest acord aporta un "producte atractiu per a una àmplia audiència", en l'actualitat la CVMC no té els mitjans materials i personals per començar les emissions de manera immediata.

Com en una primera fase d'emissions en proves només s'emetrà material d'arxiu, queda posposat fins al moment de les emissions regulars la decisió respecte a aquesta proposta.

stats