País Valencià 12/09/2012

La jutge arxiva la causa contra l'exalcalde de Torrevella per un presumpte delicte electoral

El també diputat valencià Pedro Ángel Hernández Mateo segueix imputat, però, pel cas de l'adjudicació de la contracta d'escombraires del municipi alacantí

Ara
1 min

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia valencià acaba de comunicar l'arxiu definitiu de la causa oberta contra l'exalcalde popular de Torrevella i diputat valencià Pedro Ángel Hernández Mateo per un presumpte delicte electoral. Segons l'acte signat per la jutge María Pía Calderón, no es donen les exigències per poder imputar aquest delicte a l'aforat.

"Pel que fa al denunciat D. Pedro Ángel Hernández Mateo, aforat davant aquesta sala civil i penal per la seva condició de diputat en les Corts Valencianes, els fets que se li atribueixen, tal com resulten dels documents que consten en les actuacions i tal com han quedat acreditats en la instrucció realitzada, no són assumibles en cap de les figures típiques de delicte electoral que s'estableixen en l'article 144 de la llei de règim electoral general, tampoc en la prevista en l'apartat 1.b 'in fine', que és on apareix incardinada la seva conducta", explica la jutge al document de sobreseïment de la causa.

D'aquesta manera, Hernández Mateo queda lliure d'una de les tres causes judicials en les quals estava imputat. El cas més important de corrupció en el qual està implicat l'exalcalde és el de l'adjudicació a un grup d'empreses de la contracta del servei d'escombraires contravenint els informes tècnics. Per aquest cas, el diputat valencià del PP està acusat d'un presumpte delicte de falsedat documental i de prevaricació.

stats