País Valencià 25/03/2021

Les Corts Valencianes aproven la llei de la funció pública que inclou l'exigència del coneixement del valencià

La competència lingüística que es reclamarà per a cada categoria laboral serà diferent i es concretarà al llarg de l'any que ve

Ara
1 min
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, durant la seva intervenció al ple de les Corts Valencianes

ValènciaEl ple de les Corts Valencianes ha aprovat la llei de la funció pública amb el suport de PSPV, Compromís i Unides Podem, les tres forces que donen suport al Consell, i l'oposició del Partit Popular, Ciutadans i Vox. La norma inclou l'exigència del coneixement del valencià per als treballadors de l'administració pública, que serà diferent en funció de la feina que cada empleat desenvolupi.

Per concretar el requisit de cada categoria laboral, l'executiu compta amb el termini d'un any. A més, el reglament haurà de rebre el vistiplau de la conselleria afectada i de la direcció general de Política Lingüística. Segons el Consell, amb aquesta decisió el que pretén és garantir el dret de la ciutadania a dirigir-se i ser atesa en les dues llengües oficials alhora que es té en compte la realitat lingüística del País Valencià i el reduït domini del català d'alguns segments de població.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat que l’aprovació de la norma acaba amb l'anomalia que suposava que el País Valencià fos l'única comunitat autònoma "bilingüe que no tenia regulada l’exigència de capacitació lingüística a les plantilles públiques". "Per primer cop en 40 anys, els valencians podran dirigir-se a l’administració en la llengua que desitgen”, ha conclòs.

Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo
stats