País Valencià 02/03/2017

Les Corts validen la designació d'Empar Marco com a directora general de la CVMC

Representants del govern valencià i de l’executiu central es van reunir dimecres per abordar les discrepàncies entre ambdues administracions sobre la contractació dels treballadors de la nova corporació

Daniel Martín
2 min
Empar Marco durant la seua compareixença a les Corts

ValènciaEls vots a favor de PSPV, Compromís i Podem, i l'abstenció de Ciutadans, han validat aquest matí la designació d'Empar Marco com a directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. El Partit Popular hi ha votat en contra.

Marco ha aprofitat la seua compareixença a les Corts per explicar el projecte escollit pel Consell Rector. Una de les dades més importants és el nombre de treballadors que integraran la plantilla i que arribarà fins el 500, ja que segons Marco, "el seu cost no hauria de superar els quinze milions d’euros". El pressupost total serà de 55 milions.

La ex delegada de TV3 al País Valencià també ha explicat que els nous mitjans públics s'hauran de basar en una plataforma on encabir televisió, ràdio i una web potent. En aquest sentit, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació disposarà d'una única redacció integrada a Burjassot, a més d'instal·lacions a Castelló, Alacant i Madrid.

Cimera govern valencià i executiu central

En paral·lel a la selecció de l’equip directiu de la nova corporació, representants del govern valencià i de l’executiu central es van reunir dimecres per abordar les discrepàncies existents entre ambdues administracions al voltant dels articles 42 i 46 i de la disposició transitòria novena de la llei 6/2016 del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d'àmbit Autonòmic, i que afecten fonamentalment la contractació dels treballadors de la nova corporació.

Fruit d’aquesta reunió, el govern central s'ha compromès a traslladar a l’executiu de Puig, en un termini de 15 dies, un document per avançar cap a una solució. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Comunicació, José Maria Vidal, s'ha mostrat "satisfet" per l’evolució de la reunió i s'ha mostrat confiat en la possibilitat d’arribar “a un acord entre les dues parts".

stats