País Valencià 10/05/2016

Les Corts Valencianes litigaran amb la cambra alta per no perdre un senador territorial en les eleccions del 26-J

El Parlament valencià ha encarregat un informe jurídic que defense el manteniment dels sis senadors malgrat la revisió del padró

Acn / Ara
2 min
Els membres de la Mesa de les Corts Valencianes han aprovat encarregar un informe jurídic per defensar el manteniment dels sis senadors.

ValènciaLa Mesa de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta del president del Parlament, Enric Morera, d'encarregar als serveis jurídics l'elaboració d'un informe per defensar la continuïtat dels sis senadors territorials. La decisió s'ha produït després que les Corts Valencianes hagin rebut comunicació sobre la proposta d'acord del Senat per reduir el nombre de senadors territorials, passant dels sis actuals a cinc, després de la revisió del padró per a les eleccions del 26 de juny.

Al mateix escrit, el president del Senat, Pío García Escudero, trasllada els dubtes dels portaveus dels grups parlamentaris sobre quan s'hauria de fer aquesta revisió i sol·licita l'opinió dels serveis jurídics de les Corts Valencianes abans del 30 de maig. El parlament valencià ha anunciat que vol demostrar amb argumentació jurídica que l'elecció realitzada per les Corts dels sis senadors territorials és legal i que s'ha de mantenir fins al 2019, perquè aquests representants tenen el mandat corresponent a la legislatura vigent de les Corts Valencianes, des del 2015 fins el 2019

A través d'un comunicat, el president de les Corts Valencianes ha manifestat que la defensa jurídica dels senadors és ben clara i ha dit no entendre la pretensió del Senat, "de no ser que es vulgui modificar el nombre de senadors territorials buscant una majoria que no atorguen les urnes en la composició del futur Senat espanyol".

Les Corts Valencianes van designar el passat mes de juliol els sis senadors territorials a proposta dels diversos grups. L'expresident de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra i l'exalcadessa de València Rita Barberá van ser designats a proposta del PP; l'expresident del govern valencià Joan Lerma, a proposta del PSPV-PSOE; mentre que Carles Mulet va ser designat a proposta de Compromís; Luis Crisol, de Ciudadanos; i Pilar Lima de Podem.

stats