País Valencià 19/11/2013

Les Corts Valencianes debatran i votaran el dimecres 27 la proposició de llei del PP per liquidar RTVV

L'oposició en bloc està en contra de la proposta del govern valencià i avalada pel grup parlamentari popular de liquidar els mitjans públics

Europa Press
2 min

ValènciaEl ple de les Corts Valencianes abordarà el dimecres 27 de novembre la proposició de llei presentada pel grup parlamentari del PP per fer efectiva la liquidació i el tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), tal com s'ha acordat en la junta de portaveus celebrada aquest dimarts.

El síndic del PP, Jorge Bellver, ha destacat, en declaracions als mitjans de comunicació després de la junta, que en el ple de la setmana vinent es prendran "decisions importants", sobretot "pel que fa a RTVV", mentre que l'oposició ha criticat la proposició de llei del PP per tancar la radiotelevisió pública.

Sobre aquest tema, el portaveu del PSPV, Antonio Torres, ha destacat que el seu grup està "en total i absolut desacord" amb aquesta proposició de llei, per la qual cosa ha avançat que entre aquest dimarts i dimecres presentaran un recurs contra la decisió de la mesa de tramitar aquesta iniciativa. Així mateix, ha recordat que el PSOE ja va interposar davant el Tribunal Constitucional un recurs contra el tancament de RTVV.

També ha explicat que el seu grup ha presentat una proposta de creació de comissió d'investigació per esbrinar "en què s'han gastat els més de 1.200 milions de deute que acumula RTVV". Al seu parer, "aquest deute no l'han acumulat la ràdio i la televisió valenciana, l'han acumulat els que han sigut nomenats responsables de la gestió de RTVV per part del PP".

D'altra banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha criticat la "rapidesa" amb què s'està duent a terme el procés per tancar la societat pública. "En calent i sense reflexionar", ha lamentat Morera, que considera que s'està cometent "un frau de llei, perquè se'ns priva [a l'oposició] de tenir els informes necessaris que complementin una decisió tan greu com aquesta".

Per això, ha demanat al govern valencià "rectificació, consens" i que "obri la porta per escoltar la ciutadania i els treballadors". Enric Morera ha explicat que ha lliurat un document al PP on s'especifica l'"impacte econòmic" que tindrà el tancament de RTVV.

També el portaveu adjunt d'Esquerra Unida, Ignacio Blanco, s'ha referit al ple del pròxim dia 27. Així, l'ha qualificat com el "ple de la vergonya", perquè "es carregaran [el PP] un servei públic essencial recollit en l'Estatut d'Autonomia, amb una proposició de llei per tràmit de lectura única", que considera "il·legal i il·legítima". En aquesta línia, considera que el dia 27 serà "un dia de dol per al País Valencià i per als que creiem en els mitjans de comunicació públics, en valencià i de qualitat".

stats