País Valencià 04/08/2021

Els cultius ecològics ja suposen el 18% del total de la superfície agrària del País Valencià

L'extensió creix un 14,7% respecte al 2019 i la facturació s'eleva fins als 626 milions d'euros

Ara
1 min
La vinya és un dels cultius amb més hectàrees ecològiques a Catalunya. A la demarcació de Barcelona és on n’hi ha més.

ValènciaEls cultius ecològics certificats al País Valencià ja suposen el 17,9% del total de superfície agrària útil després d'assolir el 2020 les 146.757 hectàrees, un 14,7% més que l'any anterior. Les dades les han fet públiques aquest dimecres la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el president del Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico.

Les xifres respecte a l'exercici 2019 també revelen l'augment de la facturació, que ascendeix als 626 milions d'euros, el 20% del conjunt de l'Estat. De fet, el creixement de l'agricultura ecològica al País Valencià ha superat la mitjana espanyola en tots els indicadors: un 14,7% en superfície certificada (quatre vegades més que la mitjana estatal), un 8,9% en operadors (davant del 6,3% estatal) i un 11% en activitats industrials (tres punts per damunt de la mitjana).

"Hui podem dir que complirem amb l'objectiu europeu del 25% de producció ecològica el 2030, convertint-nos en contribuïdors nets per al còmput global", ha emfatitzat la consellera.

Per la seva banda, el president del CAECV ha defensat l'oportunitat que suposa la producció i transformació agroalimentària ecològica per mantenir el posicionament en els mercats europeus, i s'ha felicitat pel lideratge valencià en aqüicultura ecològica. "Som capdavanters a Europa i encapçalem la cria de llobarro i orada", ha destacat.

stats