País Valencià 14/07/2017

Un veí d'Almussafes, al País Valencià, penja al balcó una bandera de la Falange i versos del 'Cara al sol'

L'Ajuntament de la localitat ha anunciat que denunciarà els fets davant la fiscalia i el jutjat de guàrdia

Ara
1 min
Façana de la vivenda amb els versos de l'himne de la Falange i la seva bandera.

ValènciaL'Ajuntament d'Almussafes (Ribera Baixa) denunciarà davant la fiscalia un veí de la localitat per haver penjat al balcó de casa seva banderes espanyoles acompanyades d'un fragment de l'himne de la Falange Española, el 'Cara al sol'. Així ho ha anunciat el consistori valencià, que també posarà en coneixement de la justícia que el veí es va negar a retirar les banderes tot i els requeriments de la policia local.

De fet, i tal com ha publicat el diari 'Levante', l'Ajuntament està valorant la possibilitat de recórrer al jutjat de guàrdia de Carlet (Ribera Alta) per aconseguir que les ensenyes s'eliminin de la façana com a mesura cautelar.

La publicació valenciana ha informat que es tracta d'un veí de més de 60 anys que "fa ostentació de la seva ideologia franquista. Cada any compleix amb el ja tradicional ritual de col·locar els símbols de la dictadura al seu balcó en plenes festes". De fet, el govern municipal ara fa dos anys va obligar aquest ciutadà a treure una bandera preconstitucional, circumstància davant la qual l'any passat aquest veí va respondre col·locant l'ensenya a la part interior del seu habitatge, de manera que l'Ajuntament no hi va poder intervenir.

Tot i la denúncia del consistori valencià, haurà de ser la fiscalia o el jutjat de Carlet qui valori la il·legalitat de l'actuació d'aquest ciutadà, ja que la Falange Española està legalment constituïda i inscrita en el Registre de Partits Polítics del ministeri de l'Interior.

stats