País Valencià 25/09/2013

Els socialistes valencians acusen el president Fabra d'actuar com un "calçasses" amb Rajoy

El portaveu d'Economia del PSPV ha lamentat que Fabra no estigui disposat a "alçar la veu" per defensar els interessos valencians

Europa Press
2 min

ValènciaEl portaveu d'Economia del grup parlamentari socialista (PSPV) a les Corts Valencianes, Francisco Toledo, ha qualificat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, de "calçasses" perquè, al seu judici, el cap del govern "no vol demanar ni l'hora" al president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy.

Toledo s'ha expressat d'aquesta manera durant la segona jornada del debat de política general després d'argumentar que els socialistes han presentat fins a cinc propostes per exigir que el govern del PP a Madrid "acabi amb el maltractament que pateix la Comunitat [Valenciana]".

Francisco Toledo ha lamentat que el president de la Generalitat Valenciana "no estigui disposat a alçar la veu" per defensar els interessos dels valencians en matèries com la millora del finançament.

El diputat socialista també ha fet al·lusió a unes paraules del mateix president de fa uns dies en què assegurava que "si és necessari es gitarà amb Montoro" per reclamar-li la millora del finançament. Toledo ha dit, però, que "no és necessari ficar-se al llit amb Wert, amb Soria, amb Guindos o amb Báñez" per formular les reclamacions pertinents per defensar els interessos del País Valencià.

Després que el PP li hagi sol·licitat que retirés l'"insult", Toledo ha volgut remarcar que, segons el diccionari de la RAE, "calçasses" significa "home de caràcter feble i condescendent". També, "que s'acomoda voluntàriament al gust i voluntat d'algú" i això, ha apuntat, "és el que descriu literalment el que està succeint en aquesta comunitat".

Per la seva banda, el diputat del PP Jaime Mundo, que intervenia a continuació, ha criticat que l'oposició tingui sempre l'"insult a la boca" i ha assegurat que, "ell que coneix Fabra", sap que "sempre estarà al capdavant de les demandes que necessita la Comunitat".

stats