Incendi forestal

Estabilitzat l'incendi forestal al municipi valencià de Ràfol d’Almúnia

El foc afectava la serra de Segària i va apropar-se molt a les localitats de Pego i Sagra

Ara
1 min
Incendi que afecta el municipi valencà de Ràfol d'Almúnia.

ValènciaS'ha estabilitzat l'incendi forestal de Ràfol d'Almúnia, a la comarca de la Marina Alta, segons ha informat aquest matí el servei d'emergències de la Comunitat Valenciana. A primera hora del matí hi estaven treballant onze dotacions de bombers i bombers forestals, tres autobombes, dos coordinadors forestals i dues ambulàncies. Amb la sortida del sol s'esperava l'enlairament de tres mitjans aeris per continuar treballant contra el foc, que s'ubica molt a prop també de les localitats de Pego i Sagra i podria afectar la serra de Segària.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va declarar la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals davant el risc que l'evolució de les flames pogués "afectar greument" el bosc i "lleument" la població i béns no forestals.

La impossibilitat de la participació dels mitjans aeris per la falta de llum ha dificultat els treballs d'extinció durant la nit. També jugava en contra la meteorologia de les últimes setmanes al País Valencià, amb temperatures altes i cap precipitació. De fet, ahir, des de l'associació meteorològica Avamet destacaven que les condicions de la nit eren "roïnes" amb temperatures pròximes a 28 graus a les nou de la nit, humitat baixa –inferior al 30%– i vent de ponent –sec i càlid– que pot arribar a bufar fins a 30 quilòmetres per hora. Tot i això, la labor dels bombers ha aconseguit estabilitzar els dos focus.

stats