Violència sexual

Detenen cinc adolescents per la violació d'una noia de 15 anys al País Valencià

Dos dels investigats formarien part del cercle pròxim de la víctima

Ara
1 min
Un vehicle de la Guàrdia Civil trasllada a la Ciutat de la Justícia de València al detingut.

ValènciaCinc adolescents, d'edats compreses entre els 15 i els 17 anys, han sigut detinguts com a presumptes autors de la violació en grup d'una menor de 15 anys al municipi valencià de Dolores (Baix Segura), segons ha informat la Guàrdia Civil d'Alacant. Segons ha denunciat la víctima, l'agressió s'hauria produït el passat dia 10 de novembre en un descampat pròxim al poliesportiu de la localitat, al qual la menor hauria estat traslladada aprofitant que es trobava sota els efectes de l'alcohol.

La informació facilitada per la jove va permetre detenir els investigats dimarts passat. L'endemà els arrestats van ser posats a disposició de la Fiscalia de Menors –que és qui es fa càrrec dels delictes comesos per adolescents– i el jutjat on van comparèixer va ordenar el seu internament en centres de menors de València, Castelló de la Plana i Alacant.

Fonts pròximes a la investigació han assenyalat que els cinc adolescents, dos dels quals formarien part del cercle pròxim de la víctima, han sigut detinguts per un delicte d'agressió sexual en grup. També se'ls investiga per, presumptament, enregistrar la violació. En la seva defensa, i segons ha informat el diari Información, els joves han adduït que les relacions sexuals van ser consentides.

Tercera violació grupal en dos mesos

La violació grupal patida per la jove de Dolores és la tercera agressió d'aquest tipus que pateix una dona al País Valencià en els últims dos mesos. La primera hauria tingut lloc al setembre a Crevillent (Baix Vinalopó), on vuit menors d'entre 15 i 17 anys van ser detinguts per presumptament agredir sexualment una nena de 13 anys amb discapacitat intel·lectual. La segona es va produir el 28 d'octubre a València quan tres homes d'entre 25 i 28 anys haurien agredit una jove de 18 anys.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats