País Valencià 17/06/2021

Localitzat en un pou el cos d'una jove desapareguda a Carcaixent el 2019

El principal sospitós de l'assassinat masclista ha revelat la ubicació de les restes de la dona

Daniel Martín
2 min
Agents de la Guàrdia Civil amb el sospitós de l'assassinat d'una jove a Carcaixent

ValènciaDesprés d'un any i mig de recerca, la Guàrdia Civil ha localitzat les restes del que segons tots els indicis és el cos de la jove de 21 anys Wafaa Sebbah, desapareguda el novembre del 2019 a Carcaixent (Ribera Alta), segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores de la investigació. Les restes de la dona, encara per confirmar mitjançant una anàlisi genètica, atès que estan molt deteriorades, s'han trobat en un pou situat en una parcel·la que, en el moment de la desaparició de la dona, eren propietat de la família d'un home detingut ahir dimecres com a principal sospitós del cas. De fet, ha sigut l'arrest d'aquest individu el que ha precipitat el tràgic desenllaç del cas. El detingut, David S.O., de 30 anys i veí de Carcaixent, va revelar la ubicació del cos després de ser interrogat. En la seva confessió, segons ha informat l'agència Efe, haurien sigut claus les insistents preguntes de la seva mare, que ha acompanyat els agents i el seu fill durant bona part dels registres.

L'home de 30 anys, que té nombrosos antecedents per violència masclista i altres delictes com narcotràfic, és considerat el principal sospitós de l'assassinat. De fet, i segons han informat a l'ARA aquestes mateixes fonts, l'arrestat respon a un perfil "molt violent" i les denúncies per violència masclista que acumula són per casos semblants al tràgic desenllaç que hauria patit Wafaa Sebbah.

Des d'aquest dijous a primera hora, desenes d'agents amb gossos i nombrosos vehicles de diferents unitats de la Guàrdia Civil, inclosos el grup especial d'activitats subaquàtiques i tècnics amb radars per sondejar el sòl, han participat en un operatiu de recerca del cos de la jove. Les restes de la dona s'han trobat en un pou de reg amb una profunditat de 20 metres.

Agents de la Guàrdia Civil a les portes d'una de les parcel·les on s'ha buscat el cos d'una jove desapareguda a Carcaixent el 2019.

La mare de la víctima va denunciar la desaparició de la jove el 29 de novembre del 2019, després que fos vista per última vegada 11 dies abans. El cas de la jove es va relacionar amb el de la també desapareguda Marta Calvo, ja que l'autor confés d'aquell altre crim, Jorge Ignacio P.J., és sospitós de l'assassinat de dues joves més i de l'atac a set més. No obstant això, l'aleshores delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, va assegurar que la Guàrdia Civil tenia una línia d'investigació "clara", segons la qual la desaparició de Wafaa Sebbah no tindria relació amb el cas de Marta Calvo. De fet, i segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores de la investigació, David S.O. ha sigut des de l'inici el principal sospitós del cas, perquè persones del cercle més pròxim de la víctima haurien explicat als agents que estava intentant acostar-se a la jove.

Aquestes mateixes fonts han atribuït el retard en la detenció de l'home a la necessitat dels investigadors d'acumular un gran nombre de proves que facilitin la confessió del sospitós un cop sigui detingut, i així facilitar la troballa del cos de la víctima, que és "sempre" el principal objectiu, tant per no allargar l'angoixa de la família com per aportar proves que donin peu a una resolució judicial condemnatòria.

L'assassinat de Wafaa Sebbah no constarà en les estadístiques de violència masclista

El presumpte assassinat de Wafaa Sebbah per part de David S.O. no s'inclourà en el recompte oficial de víctimes de violència masclista perquè la llei orgànica 1/2004 de mesures de protecció integral contra la violència de gènere considera un requisit imprescindible perquè una mort sigui considerada un crim de violència masclista que hi hagi hagut una relació sentimental prèvia entre víctima i agressor.

stats