Tres detinguts per una agressió feixista a València durant el Primer de Maig

L'atac es va produir després d'una marxa de l’organització d’ultradreta España 2000

Ara
1 min
Seguidors de la formació d'extrema dreta España 2000 durant la processó cívica del Nou d'Octubre

ValènciaAgents de la Policia Nacional han detingut aquest dimarts a Igualada (Anoia) un jove de 20 anys com a possible autor d'un delicte d'odi i lesions lleus per presumptament haver participat en l'agressió a un altre home que va resultar lesionat després d'una manifestació convocada el Primer de Maig a València per l’organització d’ultradreta España 2000, que va marxar pel centre de la ciutat amb simbologia nazi i reivindicant un Primer de Maig “obrer i espanyol”.

Els fets van ocórrer sobre les 21.15 h al carrer Serpis, prop de la seu d'España 2000, al districte d'Algirós de València, i la víctima va patir diversos colps i puntades que li van causar contusions en diverses parts del cos. La víctima va denunciar que el van apallissar, sense intercanviar cap paraula, i que un dels atacants també el va amenaçar amb una navalla. El veïnat va gravar la seqüència amb telèfons mòbils i va posar els vídeos en coneixement de la Policia Nacional. Unes imatges que haurien facilitat les detencions.

L'arrest se suma a dos més duts a terme en els últims dies, a dos homes de 25 i 61 anys, com a presumptes autors dels delictes d'amenaces, lesions lleus i delicte d'odi. El tercer detingut es tracta d'un home resident a Barcelona i sense antecedents policials que s'hauria traslladat a València per participar en la manifestació. El diari Público, que va avançar les detencions, va identificar un dels arrestats com un conegut neonazi de València i l’altre com un treballador de seguretat d’España 2000. Des de la Policia Nacional han destacat que la investigació continua oberta i que no es descarten noves detencions.

stats