País Valencià 27/06/2017

Dimiteix el portaveu del Bloc Nacionalista Valencià per la política educativa de Marzà

Rafa Carbonell critica l'eliminació d'aules als centres concertats i cita com a exemple l'institut La Salle al qual es reincorporarà com a professor

Daniel Martín
2 min
Rafa Carbonell aspira a succeir a Enric Morera en la secretaria general del Bloc.

ValènciaEl portaveu del Bloc Nacionalista Valencià, Rafa Carbonell, ha anunciat avui que deixa el càrrec a la formació valencianista per la política de la conselleria d'Educació i l'eliminació d'aules en centres concertats. Carbonell abandonarà la seva responsabilitat orgànica per tornar a la seva feina de professor d'institut tal i com ha explicat a una carta publicada al diari digital 'Ara multimèdia'.

Crítiques a la conselleria d'Educació

A la carta i a declaracions a aquest digital d'Alcoi (Alcoià), Carbonell ha afirmat que marxa per "la incompatibilitat entre la meva defensa del col·legi de La Salle i el posicionament de la conselleria", que ha eliminat una línia en aquest centre concertat, al qual Carbonell pertany en règim d'excedència i al que es reincorporarà l'1 de juliol.

L'encara portaveu del Bloc, ha criticat que la conselleria d’Educació elimini una línia de primer de Batxillerat del "meu" col·legi, "malgrat ser un centre que té les aules plenes d’alumnes i ser un dels millors de les comarques del sud i de tot el País Valencià".

Per a Carbonell, "si el que realment es pretén és potenciar l’excel·lència i la qualitat de l’ensenyament, i no fomentar l'eterna disputa estèril entre el dogma de l'escola pública contra el dogma de la concertada", el tancament de les aules a centres concertats és "una errada política de conseqüències electorals nefastes per al futur immediat del Bloc i de Compromís a Alcoi".

13 mesos després de ser designat portaveu

La decisió del dirigent alcoià es produeix 13 mesos després que iniciés la tasca de portaveu dels nacionalistes i dues setmanes després que la secretària general del Bloc, Àgueda Micó, haja assumit la representació dels nacionalistes valencians a Compromís en substitució del seu antecessor al càrrec, Enric Morera, que en l'actualitat és el president de les Corts Valencianes.

Carbonell ha estat fins ara el número dos del partit, després que en l'últim congrés el seu corrent pactés amb el majoritari, encapçalat per Àgueda Micó. Fruit d'aquell acord, Micó i Carbonell es van repartir els càrrecs de màxima direcció, la secretaria general per a la dirigent de l'Olleria (la Vall d'Albaida) i el càrrec de portaveu per al polític alcoià.

Critiquen "l'espantada" de Carbonell

Fonts properes a la direcció han qualificat la dimissió de Carbonell "despantada", i han assegurat que el dirigent alcoià pretén "anar de víctima d'una política que ja estava al programa quan amb que ell es va sumar a Compromís".

Aquestes mateixes fonts afirmen que la dimissió de Carbonell "feia temps que es veia vindre. No ha complit amb les expectatives, de fet, a les seves files tenia més descontents que altra cosa, i ha fugit".

Segona dimissió

La d'avui és la segona dimissió de Carbonell, que ja l'any 2013 va abandonar el càrrec de vicealcalde i portaveu de Compromís a l'Ajuntament d'Alcoi (Alcoià), també per reincorporar-se a la seva activitat com a docent.

La direcció del Bloc Nacionalista Valencià té previst mantenir demà una reunió on s'espera que Carbonell oficialitzi la seva dimissió.

stats