Incendi forestal

Els cinc incendis del País Valencià ja estan estabilitzats o extingits

Els bombers han aturat l'avanç dels focs que van començar a cremar ahir dilluns

2 min
Imatges de les flames que van afectar el paratge natural del Saler, molt pròxim a la ciutat de València.

ValènciaEvolució favorable dels cinc incendis declarats ahir dilluns al País Valencià, que ja es troben en fase d'extinció malgrat que el vent de ponent, que continua bufant amb ràfegues moderades, deixarà una nova jornada d'humitats molt baixes i de temperatures pròpies de la primavera amb màximes que arribaran als 25 graus.

A les set del matí, l'Ajuntament de València i el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana han informat que el foc declarat al paratge natural del Saler, a pocs quilòmetres de la ciutat, s'havia donat per estabilitzat després de calcinar 14 hectàrees. Tot i la millora de la situació, es mantenen desallotjats els cinc edificis evacuats ahir per la proximitat de les flames. La situació afecta només 35 persones perquè molts pisos ja estaven buits, perquè són segones residències.

Amb el foc declarat ahir, aquesta pineda molt pròxima al mar ja en suma 17 des de l’agost. Segons ha informat l'Ajuntament de València en un comunicat, la mitjana de focs entre el 2010 i el 2023 era de tres a l’any, situació per la qual es dona per fet que la majoria dels incendis són intencionats. De fet, a l'octubre es va detenir un home de 59 anys, veí de la zona, com a presumpte autor de diversos incendis. Després de posar-lo en llibertat, el tribunal li va prohibir acostar-se a la pineda.

Aquest dimarts també s'ha donat per estabilitzat, en aquest cas a les deu del matí, l'incendi declarat a la zona forestal del Racó, a la localitat de Sella, a la Marina Baixa, i que va obligar a desallotjar una vintena d'habitatges. En l'extinció del foc hi treballen 10 dotacions de bombers i tres mitjans aeris que, a diferència d'ahir, sí que s'han pogut sumar a les tasques de contenció de les flames per la reducció de la intensitat del vent.

Pel que fa als altres incendis, també s'ha estabilitzat el foc declarat en una zona de marjal a la localitat de Xeresa, a la comarca de la Safor. Els incendis iniciats al marge de la carretera CV-729 al municipi de Ràfol d'Almúnia, a la Marina Alta, i en un barranc a Simat de la Valldigna, a la Safor, ja s'han donat per extingits.

stats