País Valencià 26/06/2013

El documental 'L'estiu més negre' recorda els incendis que van cremar el País Valencià l'any 2012

La pel·lícula dirigida per Alba Forés i Rubén Soler s'estrena aquesta tarda a les 19 hores a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

Ara
1 min

ValènciaAquesta tarda s'estrena a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània un documental que recorda el pitjor desastre ecològic patit al País Valencià en els últims vint anys. La pel·lícula 'L'estiu més negre' recorda i analitza les causes i les conseqüències dels incendis forestals que van cremar més de 50.000 hectàrees entre el 28 de juny i el 7 de juliol del 2012. La projecció serà a les 19 hores, i l'entrada és gratuïta.

El documental, dirigit per Alba Forés i Rubén Soler, ha estat produït gràcies a un projecte de micromecenatge i tracta d'explicar les conseqüències d'uns incendis devastadors que van afectar 20 municipis i van obligar a desallotjar un total de 2.000 persones per culpa dels focs iniciats a Cortes de Pallars (Vall de Cofrents) i Andilla (els Serrans). Les flames van afectar un total de nou espais de la xarxa Natura 2000.

Els directors d'aquest projecte han volgut recollir els testimonis dels qui van viure l'experiència a primera línia de foc i, amb ells, recordar què va passar, valorar l'abast dels fets i apuntar alternatives de futur per evitar cap altre gran incendi forestal.

A més de l'estrena avui a València, els impulsors de 'L'estiu més negre' estan organitzant projeccions del documental per tot el territori acompanyades de taules rodones i activitats paral·leles. El divendres 27 de setembre el documental serà projectat a la Casa València de Barcelona, i l'entrada per aquest acte serà també gratuïta.

stats