País Valencià 26/12/2012

La justícia obliga la conselleria d'Educació a aprovar una línia d'ensenyament en valencià a Picassent

La Generalitat Valenciana va rebutjar la petició de 2009 del col·legi Sant Cristòfor Màrtir d'implantar un programa d'ensenyament en valencià

Ara
1 min

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha condemnat la Generalitat Valenciana a aprovar la implantació d'una línia d'ensenyament en valencià en el col·legi concertat Sant Cristòfor Màrtir de Picassent. Aquesta sentència arriba després de la denúncia presentada per dos particulars contra la decisió de la conselleria d'Educació de denegar l'aprovació d'un programa d'ensenyament en valencià.

Aquest centre concertat de la localitat valenciana de Picassent va sol·licitar l'any 2009 la implantació d'una línia en valencià a la seva oferta educativa, però la direcció general d'ordenació i centres docents del govern valencià va rebutjar la petició en abril de 2010.

La sentència emesa per la sala del contenciós administratiu del TSJ valencià estableix que la conselleria d'Educació ha de dictar "en el termini màxim d'un mes" una resolució que aprovi l'"aplicació del Programa d'Ensenyament en valencià" presentat en 2009 pel col·legi concertat Sant Cristòfor Màrtir.

stats