País Valencià 09/10/2013

El Partit Popular perdria la Generalitat Valenciana el 2015, segons una enquesta d''El País'

Les formacions d'esquerres sumarien més diputats que els populars, que no podrien formar govern ni amb el suport d'UPyD

Ara
2 min

ValènciaSi avui se celebressin eleccions al País Valencià, el Partit Popular perdria la seva majoria absoluta i el seu president, Alberto Fabra, no podria revalidar el seu càrrec a les urnes. Aquest és un dels principals titulars que deixa la tradicional enquesta que el diari 'El País' publica cada 9 d'Octubre, dia nacional del País Valencià, i que enguany referma la tendència dels últims sondejos que aposten per uns resultats electoral que permetrien a les forces d'esquerres forma govern.

Segons les dades de l'enquesta d''El País', el PP patiria una davallada històrica passant dels actuals 54 diputats a tindre'n 41 el 2015. Ni amb l'entrada per primera vegada d'UPyD a les Corts Valencianes, que n'obtindria 5 escons, el PP podria salvar la Generalitat Valenciana. Entre tots dos –PP i UPyD– sumarien 46 diputats, que en són 4 menys dels necessaris per tenir la majoria absoluta.

Amb la patacada del PP, un hipotètic pacte de les forces progressistes canviaria el signe del govern del País Valencià, en mans dels populars des de 1995. Tot i que el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) no aconseguiria posar fi al transvasament de vots cap a altres opcions polítiques, el seu líder Ximo Puig podria ser president de la Generalitat Valenciana amb el suport de Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV).

Els socialistes baixarien en sis diputats quedant-se amb 27 i confirmant així la tendència a la baixa del bipartidisme. Precisament el creixement de les anomenades opcions minoritàries permetria el canvi de govern. Compromís i Esquerra Unida serien les més beneficiades del canvi de tendència electoral, ja que la coalició nacionalista aconseguiria 13 diputats, mentre que EUPV duplicaria la seva presència actual a les Corts Valencianes amb 13 diputats.

Entre el PSPV, Compromís i Esquerra Unida sumarien un total de 53 diputats que els permetria buscar pactes de govern per treure del govern el Partit Popular.

stats