País Valencià 08/04/2016

Enric Morera serà el president del Bloc si Àgueda Micó guanya el pròxim congrés del partit

L'actual secretària d'Organització i candidata a liderar el partit ha oferit a Morera ocupar aquest lloc honorífic

Salva Almenar
2 min
Àgueda Micó junt a alguns membres de la seva candidatura.

ValènciaDesprés de 13 anys ocupant la secretaria general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, podria convertir-se en el futur president de la formació. La condició perquè l'actual president de les Corts Valencianes ocupés aquest càrrec honorífic dins del Bloc és que l'actual secretària d'Organització i candidata a liderar el partit, Àgueda Micó, guanyi el congrés que la formació té previst celebrar els pròxims 21 i 22 de maig si no es convoquen abans eleccions i que l'enfrontarà a Rafa Carbonell, que presentarà la seva candidatura la pròxima setmana, tal com ha contat aquest divendres l'ARA.

Micó ha anunciat que Morera, que dóna suport a la seva actual número dos dins del partit, optarà a la presidència del partit durant la presentació del seu projecte polític de cara al pròxim congrés. 'Un país per construir' és el lema d'una candidatura en la qual estaran integrats diferents sectors i corrents del partit representats per militants com Amparo Piquer, Xavier Hervàs, Maraia Talens i Josep Mique Moya, a més del mateix Morera.

Aquests són els primers noms que donen suport a la seva candidatura i que Micó ha fet públics, ja que en els pròxims dies ha explicat que anunciarà les persones de les comarques del nord i del sud del país que s'integraran en aquesta llista.

Segons ha explicat la candidata a la secretaria general, l'objectiu d'aquesta candidatura és poder construir un projecte "d'integració" on estiguin tots representats. "Aquestes persones que m'acompanyen són de comarques diferents, representen corrents diferents i representen a persones diferents", ha explicat Micó en una roda de premsa en què ha assegurat que la seva és una candidatura en "positiu" i que vol donar cabuda a tots aquells que vulguin sumar per fer un Bloc fort i un Compromís obert.

Llista única

Més clar ha parlat Enric Morera sobre la possibilitat que en el congrés finalment hi hagi una única candidatura i evitar així un conclave del Bloc que enfronti als partidaris d'Àgueda Micó i els de Rafa Carbonell. En aquest sentit, l'actual secretari general ha assenyalat que la voluntat de la candidatura de Micó és aconseguir el "màxim consens i la màxima integració" ja que naix amb la voluntat de "sumar i fer una llista d'integració".

Una possibilitat que, malgrat semblar complicada ara com ara pels posicionaments d'uns i altres, Morera confia que sigui possible ja que ha assenyalat que la ponència política, "que és el document que marca el rumb del partit, desperta un consens substancial entre la militància".

stats