País Valencià 15/10/2013

Escola Valenciana denuncia que la conselleria no ha permès a dos directors participar en una tertúlia de televisió

El programa de Nou, la televisió pública valenciana, havia sol·licitat la presència dels docents per analitzar l'informe Pisa d'adults i l'aplicació de la Lomce

Ara
2 min
La periodista Victòria Masó és la presentadora del programa 'DNou'.

ValènciaL'entitat Escola Valenciana ha denunciat aquest dimarts que la conselleria d'Educació, que dirigeix María José Català, ha prohibit a dos directors de dos centres públics participar en la tertúlia del programa 'DNou'-de la televisió pública valenciana. Aquest espai, que condueix la periodista Victòria Maso, ha analitzat el resultat de l'informe Pisa d'adults i l'aplicació de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) al País Valencià, per la qual cosa els dos docents havien estat convidats al programa.

Segons explica en un comunicat Escola Valenciana, Laura Font i Jaume Fullana, directors dels col·legis Malva-rosa de València i Gabriel Miró de Calp, respectivament, van rebre la invitació del programa i seguidament tots dos "van demanar permís a la inspecció educativa i no van obtenir cap contestació fins ahir, quan els van dir que calia que s'adrecessin directament a la direcció general de Centres i Personal Docent, comandada per Santiago Martí Alepuz".

Font i Fullana van seguir les indicacions de la conselleria, però cap dels dos va rebre l'autorització. Escola Valenciana explica que a Laura Font li van dir telefònicament que no li donaven el permís per defecte de forma, perquè havia marcat la casella de "formació" quan va demanar l'autorització. La directora del col·legi Malva-rosa aclareix que va marcar eixa casella "perquè no n'hi ha cap on s'especifique que el permís és per anar a un programa de televisió".

Jaume Fullana no va obtenir ni tan sols una resposta. Davant aquesta situació, l'entitat assenyala que, com que aquesta situació podria provocar que expedientessin els dos directors, "van decidir no participar en un debat de televisió on anaven a exposar els seus postulats sobre els resultats de l'informe Pisa i de la Lomce des d'una visió de l'ensenyament públic, de qualitat i en valencià".

"És una absurditat que mentre la conselleria d'Educació concedeix permisos a diari per infinits motius menors, a nosaltres ens denegui participar durant una hora en un debat sobre qualitat educativa a la televisió pública valenciana", ha destacat el director del centre Gabriel Miró de Calp i també portaveu d'Educació d'Escola Valenciana.

L'entitat de defensa de l'ensenyament públic i en valencià també ha denunciat que aquest fet s'hagi produït pocs dies després que la televisió pública valenciana emetés l'especial 'Tot de Nou', en què s'explicava la nova programació de la cadena i les intencions renovadores per aconseguir una televisió més transparent, participativa i plural.

stats