Gandia presenta l'obra que substituirà la recreació de la batalla d'Almansa de Miró

L'alcalde del PP vol aprofitar el canvi d'ubicació de l'escultura per modificar el nom de l'actual parc del País Valencià pel de parc 25 d'abril

L'escultura de l'artista alcoià Antoni Miró '25 d'abril de 1707', situada a l'entrada nord de la ciutat de Gandia (la Safor), canviarà finalment d'ubicació, tal com va plantejar l'alcalde del PP de la localitat el mes de juliol. Malgrat els intents del món de la cultura per aturar aquesta iniciativa, l'alcalde Arturo Torró executarà el seu pla i l'obra de Miró serà traslladada a una plaça de la zona de l'actual parc del País Valencià.

Així ho va anunciar ahir el regidor en la presentació de la nova obra que ocuparà l'espai que deixi l'escultura de Miró. El disseny de Jaume Espí estarà format únicament per unes lletres blanques que reproduiran els noms 'Gandia' i 'Norte'. Segons va explicar ahir l'alcalde en el seu compte de Twitter, "la rotonda lluirà lletres en quatre dimensions". Una relliscada que va fer que alguns usuaris li preguntessin per la particularitat d'aquesta mena de cartell que donarà la benvinguda a Gandia. Torró va anunciar també que la rotonda recuperarà el nom de Serralta.

Aquesta iniciativa va despertar una gran polèmica quan l'alcalde va informar de la retirada de l'obra de Miró de la rotonda. Una mesura que va justificar, segons paraules del mateix Arturo Torró, dient que "els madrilenys que vénen no l'entenen i molts veïns, tampoc".

La polèmica, però, de segur que no s'acabarà amb la nova ubicació per a l'escultura '25 d'abril de 1707', que recrea la batalla d'Almansa i que va ser encarregada per l'Ajuntament de Gandia per commemorar els 300 aniversari de la pèrdua de l'autogovern dels valencians. I és que, Torró va anunciar que pretén promoure el canvi de nom del parc del País Valencià, on s'ubicarà l'escultura de Miró, pel de parc 25 d'abril. Gandia seguirà així l'estel d'altres pobles i ciutats governats pel PP que han promogut iniciatives per eliminar l'expressió 'País Valencià' del seu llistat de carrers.