País Valencià 18/10/2019

Esquerra Republicana reclama a les Corts Valencianes que sol·licitin "l'amnistia" per als líders independentistes

ERPV defensa que la sentència obri la porta a condemnar per sedició l'exercici del dret de protesta

Ara
1 min
Guillem Agulló durant la seva intervenció al congrés d'ERPV que l'ha escollit com a representant de la federació valenciana en les llista d'ERC-Bildu-BNG a les eleccions europees

ValènciaEsquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha registrat una petició a la mesa de les Corts Valencianes i als grups amb representació a la cambra perquè debatin una moció que demana "l'amnistia" per als líders independentistes catalans i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem de dilluns. La moció reclama, a més, que el Parlament valencià es comprometi amb la defensa del dret a l’autodeterminació dels pobles recollit a la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, entre d’altres.

En l’escrit ERPV addueix que "milers de ciutadans arreu el País Valencià s’han manifestat en solidaritat amb els presos polítics i contra la sentència". També destaca: "El difícil encaix jurídic de la condemna de sedició podria dur-nos a poder jutjar a qualsevol grup ciutadà per aquest delicte pel fet de manifestar-se o protestar públicament".

En aquest sentit, la formació independentista defensa que "la situació per la qual passa Catalunya esguita també el dia a dia de la política valenciana i commou bona part de la ciutadania, que no entén que no es defensen els drets civils i les llibertats d’aquells que viuen a pocs centenars de quilòmetres del País Valencià".

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha defensat que no es pot condemnar cap opció política per "oposada a la nostra que siga". "Condemnar l’opció del sobiranisme republicà és condemnar la democràcia i el joc democràtic pel qual totes les forces polítiques treballen", ha afirmat.

stats