País Valencià 26/02/2013

Esquerra Unida del País Valencià proposa a les Corts Valencianes reprovar les paraules de Toni Cantó

La diputada Esther López Barceló denuncia que el parlamentari d'UPyD podria haver comès un delicte tipificat en l’article 510 del Codi Penal

Ara
1 min
La diputada d'Esquerra Unida Esther López Barceló.

ValènciaLa diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a les Corts Valencianes Esther López Barceló ha anunciat avui que presentarà una proposició no de llei al Parlament autonòmic per tal de reprovar les declaracions del diputat d'UPyD per València al Congrés, Toni Cantó, i les dades falses que va emprar sobre les denúncies per violència de gènere.

La diputada d'esquerres ha explicat que aquesta reprovació pretén "censurar un discurs que no podem tolerar en democràcia com és el discurs que converteix les víctimes en victimaris i assestar un cop dur al camí recorregut a favor de la igualtat i contra la xacra de la violència de gènere". "Des de les institucions hem de deixar clar que aquest tipus de declaracions basades en dades manipulades no poden ser consentides", ha afegit López Barceló.

Per la parlamentària d'EUPV resulta irremeiable que la Fiscalia actuï en l'assumpte, "ja que entenem que, almenys, el diputat d'UPyD podria haver comès un delicte tipificat en l'article 510 del Codi Penal". Segons aquest article, constituirà un delicte castigat amb pena de presó d'un a tres anys i multa de sis a dotze mesos difondre informacions injurioses sobre grups o associacions en relació amb la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació sexual, malaltia o minusvalidesa.

D'altra banda, López Barceló també ha anunciat que la formació d'esquerres posarà en coneixement de l'Observatori d'Igualtat els informes que emet la denominada Federació d'Afectats per les Lleis de Gènere (FEDERGEN) que constitueixen la base de les declaracions masclistes de Toni Cantó.

stats