País Valencià 27/05/2013

Esquerra Unida ampliarà la denúncia sobre els contractes d'Over Marketing amb les adjudicacions del govern espanyol

El diputat valencià, Ignacio Blanco, aportarà al jutjat de Palma els expedients dels ministeris del govern d'Aznar que van contractar amb l'empresa per 8,7 milions

Efe
2 min

ValènciaEl portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha anunciat avui que ampliarà la denúncia que va presentar davant el jutjat de Palma sobre l'empresa Over Marketing amb els expedients dels contractes que li va atorgar el govern espanyol entre 2002 i 2004 per un total de 8,7 milions d'euros.

En un comunicat, Blanco ha assenyalat que Eduardo Zaplana i Jaume Matas "van exportar la trama Over al govern de José María Aznar" i que coincidint amb l'arribada de Zaplana a l'Executiu aquesta empresa va començar a obtenir contractes públics de diversos ministeris. "Potser van formar també part de la trama de finançament il·legal del PP que està investigant el jutge Castro a Palma i que s'estén a les Illes Balears, al País Valencià i a la Comunitat de Madrid", ha afegit.

Blanco ha assenyalat que, segons una resposta del secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, al diputat d'Esquerra Unida al Congrés, Ricardo Sixto, existeixen 22 contractes d'Over Marketing amb el govern espanyol entre els anys 2002 i 2004, per un total de 8,7 milions d'euros.

Blanco assenyala que, segons la informació facilitada per Beteta, Over Marketing va obtenir 7,2 milions d'euros del ministeri de Treball, amb Eduardo Zaplana de ministre; 673.974 euros del ministeri de Foment (gràcies a una Unió Temporal d'Empreses), amb Francisco Álvarez Cascos de ministre i 607.241 euros del 'Grup Patrimoni' de l'extint ministeri d'Economia i Hisenda, amb Rodrigo Rato al capdavant del departament. També va aconseguir 222.881 euros del ministeri de l'Interior, amb Ángel Acebes de ministre. Tots aquests contractes sumen la quantitat de 8.716.236 euros.

Per a Blanco, Over Marketing era l'"empresa de capçalera" del PP i del govern valencià entre 2001 i 2004, "abans de l'arribada de la trama Gürtel, que els va desplaçar xafant-los el negoci", i ha afegit que "també tenia els seus tentacles en la Comunitat de Madrid i, pel que s'ha sabut ara, al govern central".

"El que Orange Market va ser a Francisco- Camps, Over Marketing va ser a Zaplana", ha asseverat el diputat d'EUPV. Blanco també ha dit que li resulta "molt sospitós" que aquesta empresa "acompanyés" a Zaplana "allà on anés", en relació als contractes que va aconseguir de la Generalitat Valenciana, primer, i del ministeri de Treball, després, quan Zaplana va tindre responsabilitats en aquestes Administracions.

Blanco ha assenyalat que amb aquesta ampliació de la denúncia, la seva formació espera que "el jutge estengui les seves perquisicions als negocis d'Over Marketing al govern central en l'època d'Aznar, Zaplana i Matas".

stats