País Valencià 10/12/2012

Esquerra Unida exigeix investigar les salutacions feixistes dels alumnes d'un col·legi d'Oriola

El grup parlamentari d'esquerres exigeix que Educació ordeni una inspecció per aclarir els fets ocorreguts durant un partit de futbol al centre valencià Nuestra Señora del Carmen

Ara
1 min

ValènciaLa diputada autonòmica d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Esther López Barceló, ha demanat avui a la consellera d'Educació, María José Català, que ordeni "immediatament" una inspecció de la conselleria sobre els fets ocorreguts al centre concertat Nuestra Señora del Carmen d'Oriola on, durant un partit de futbol, els jugadors van fer la salutació feixista mentre sonava la versió de l'himne d'Espanya de José María Pernán.

Les imatges d'aquests fets van ser enregistrades i estan penjades a Internet. "Les imatges estan corrent com la pólvora per les xarxes socials", denuncia López Barceló, que exigeix a Català que es depurin responsabilitats immediatament. "La conselleria ha d'intervenir-hi, encara que sigui en un centre concertat, on no poden permetre tampoc aquest tipus de comportaments", ha assenyalat la diputada d'EUPV.

"Els col·legis, siguin privats o públics, rebin o no subvencions, no poden tolerar cap apologia feixista. Aquests comportaments vulneren els valors democràtics que preveu la llei i, per tant, és necessària i urgent una inspecció d'Educació que confirmi els fets, que els investigui i, per descomptat, que acabi amb una depuració de responsabilitats", ha exigit Esther López Barceló.

stats