País Valencià 03/02/2014

Fabra reconeix que "és difícil" arribar a un acord amb l'AVL però garanteix la seva continuïtat perquè l'empara l'Estatut

El president de la Generalitat Valenciana anuncia que la consellera d'Educació mantindrà una reunió pròximament amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Europa Press
1 min
Fabra ha fet les declaracions abans de celebrar una reunió per preparar les eleccions europees. / ARA

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana i del PP, Alberto Fabra, ha insistit aquest dilluns en què "la llengua dels valencians és el valencià" i ha assegurat que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) no desapareixerà perquè és una institució que està contemplada en l'Estatut d'Autonomia.

Fabra ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de mantenir una reunió amb els presidents provincials del PP i el director de campanya per a les eleccions europees, Alejandro Font de Mora, en ser preguntat per la polèmica suscitada per l'aprovació del diccionari normatiu valencià editat per l'AVL, que veu compatibles les denominacions de valencià i català.

El cap del Consell ha subratllat que la seva "obligació" com a president és "defensar l'Estatut d'Autonomia que assenyala que la llengua dels valencians és el valencià". Preguntat sobre si el govern valencià podria arribar a un acord amb l'Acadèmia, Fabra ha destacat que "hi ha qüestions sobre les quals és difícil arribar a acords". Fabra ha dit que la seva obligació és "respectar el que diu l'Estatut dels valencians i és que la llengua dels valencians és el valencià", ha reiterat.

Respecte si considera desitjable que pogués solucionar-se la polèmica, ha respost que "desitjable és per descomptat", i ha assenyalat que la consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, es reunirà amb representants de l'AVL.

Amb tot, Alberto Fabra ha assegurat que l'AVL no desapareixerà perquè no es pot "acabar amb la institució" perquè és un organisme emparat per l'Estatut d'Autonomia. "Jo respecto l'Estatut en tots els seus termes", ha dit Fabra, qui ha assenyalat que com a president de la Generalitat Valenciana ha de "defensar les senyes d'identitat, la cultura, les tradicions i la llengua de la Comunitat".

stats