País Valencià 04/10/2012

El PP valencià no defensarà una millora del finançament en el Congrés perquè coincideix amb el 9 d'Octubre

No és la primera vegada que els populars valencians demanen retardar el debat sobre la millora del finançament valencià

Efe
2 min

ValènciaEl Partit Popular valencià tornarà a desaprofitar una ocasió per reivindicar en el Congrés dels Diputats una millora del finançament del País Valencià. El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha sol·licitat al seu homòleg espanyol, Jesús Posada, l'ajornament del debat d'una proposició de llei sobre finançament autonòmic, que corresponia defensar a l'exportaveu del PP, Rafael Blasco, perquè coincideix amb la diada del 9 d'Octubre.

El president del parlament valencià exposa en l'escrit remès al president de les Corts espanyoles que el proper dia 9 se celebra "el Dia de la Comunitat Valenciana", commemoratiu de la fundació del Regne de València per Jaume I en 1238, celebració integrada "per diversos actes institucionals i d'arrelada tradició", als quals assisteixen, a més d'altres autoritats, els diputats autonòmics.

Per aquest motiu, Cotino sol·licita l'ajornament del debat en la Cambra baixa sobre la tramitació d'aquesta proposició de llei, que va ser aprovada per les Corts Valencianes en el mes de febrer de 2008 amb els vots del PP, i que reclama que les inversions de l'Estat en les comunitats autònomes s'inspirin en el principi de solidaritat i equitat.

El Congrés dels Diputats ja va incloure el debat d'aquesta proposició en un plenari del mes de juny de 2010, però el parlament valencià també va demanar el seu ajornament atès que el ple de les Corts Valencianes no havia decidit encara el nombre de representants de la delegació valenciana ni els seus noms.

L'encarregat de defensar aquesta proposició és l'exportaveu popular i recentment imputat pel frau d'ajudes al Tercer Món, Rafael Blasco. Amb l'ajornament –un més– del debat potser, però, que Blasco sigui substituït per l'actual portaveu, Jorge Bellver, o un altre diputat del PP valencià. Però fins que arribi el moment en què les Corts espanyoles tornin a incloure aquest punt en l'ordre del dia, els populars valencians han desaprofitat una altra vegada l'ocasió de reivindicar una millora del finançament que després sí que exigeixen des del País Valenci.

stats