País Valencià 15/10/2021

La literatura torna a omplir els carrers de València i Castelló de la Plana

Les dues ciutats acullen la 37a Fira del Llibre de València i l'edició conjunta de la 3a Plaça del Llibre i la 37a Fira del Llibre de Castelló

Ara
2 min
Dues visitants de l'edició conjunta de la Plaça del Llibre i la Fira del Llibre de Castelló de la Plana

ValènciaLa literatura torna a ser la protagonista de la vida cultural del País Valencià amb la celebració des d'aquest dijous de la 56a edició de la Fira del Llibre de València, la 3a Plaça del Llibre de Castelló i la 37a Fira del Llibre de Castelló.

En el cas de la Fira del Llibre de València, suposa el retorn de la principal trobada literària del País Valencià després de la seva suspensió el 2020 per la pandèmia de coronavirus. Fins al dia 24 d'octubre als Jardins de Vivers de la ciutat, l'encontre, que compta amb 60 expositors i 83 casetes, rebrà la visita de 150 autors, acollirà nombrosos concerts i xerrades i retrà homenatge als poetes Francisco Brines i Marc Granell.

El president del Gremi de Llibrers de València, Juan Pedro Font de Mora, ha recomanat al públic “aprofitar els dies laborables” per evitar cues durant el cap de setmana i s’ha mostrat “convençut que serà una fira fantàstica”. En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu d'aquesta edició és “arribar aproximadament a dos terços de la facturació d’un any normal”. El 2019 es van registrar 300.000 visitants i es va facturar al voltant d'un milió d'euros en vendes.

Igual que Font de Mora, la presidenta de la Fundació Fira del Llibre, María Bravo, ha convidat els lectors a visitar la fira, però ha destacat que els llibres els poden trobar a les llibreries "els 365 dies de l'any". Per acabar, Bravo ha defensat "el gran valor" de la lectura per construir "ciutadans lliures i responsables".

Com a València, des de dijous i fins al dia 24, la literatura és també la protagonista a Castelló de la Plana amb la celebració de la 3a Plaça del Llibre i la 37a Fira del Llibre de Castelló, que col·laboren conjuntament en una edició extraordinària que reunirà més de 60 autors. A la plaça de Santa Clara de la ciutat s'hi organitzaran nombroses activitats com xerrades, contacontes o rutes literàries. Per a Jesús Figuerola, president de la Fundació pel Llibre i la Lectura, la pandèmia ha ofert l’oportunitat d'unir la Plaça del Llibre amb la Fira del Llibre en un projecte que ha sigut possible "gràcies a totes les entitats institucionals que li donen suport en un any especialment difícil". “Va haver-hi un moment que pensàvem que no podríem fer la festa dels llibres i, ara que és una realitat, només puc felicitar-vos pel treball conjunt”, ha emfatitzat Figuerola.

stats