País Valencià 14/03/2017

Fira de València reclama 568.111 euros al PP que al·lega que no va signar cap contracte

La demanda té origen en l'ús del recinte firal durant el congrés que en 2008 va escollir Mariano Rajoy

Daniel Martín
2 min
Amics per sempre? Al míting del maig a València, Rajoy va proclamar "el suport i l'amistat sincera" a Camps. Ara l'ha fet plegar.

ValènciaEn el Partit Popular ho tenen clar: ells no van signar res. Aquesta ha estat la base de la defensa del PP per a justificar la seva negativa a abonar els 568.111 euros que va costar la utilització en 2008 de les instal·lacions de Fira de València per a la celebració del congrés que va escollir com a president del partit a Mariano Rajoy.

Per contra, des de Fira de València s’invoca un acord implícit: "el pressupost va ser acceptat verbalment i va haver un consentiment tàcit claríssim, ningú deixa que es presti un servei d'aquest import, coneixent-lo prèviament, sense estar d'acord; i aquí hem d'apel·lar al sentit comú". També addueixen la participació en les negociacions d’alts representants populars com l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i el president del comitè organitzador, Ramón Luis Valcárcel.

Aquests han estat els dos principals arguments que ahir va escoltar el magistrat del Jutjat número 1 de Madrid que ha de dictaminar sobre la demanda presentada per Fira de València contra el Partit Popular. Una reclamació per impagament que ha hagut d’esperar a què al País Valencià es produirà un canvi de govern i, per tant, un relleu en la direcció del recinte firal.

Segons la demanda de Fira de València, durant les negociacions “es va elaborar un pressupost i es va enviar el contracte el 10 de juny. Si no haguéssim tingut aprovat el pressupost no hauríem començat el muntatge. El vam donar per aprovat perquè així ens ho van indicar els organitzadors”. Tot i aquesta contundència, a la demanda s’admet que el vistiplau del PP “mai va ser per escrit".

Per contra, des del Partit Popular, i segons va assegurar el seu representant legal, Alberto Durán, el PP només va arribar a un acord amb l'empresa que va realitzar el muntatge i desmuntatge de l'escenari i d’altres estructures necessàries per a la celebració de l'esdeveniment, el cost del qual, assegura que es va abonar. Tot i aquesta afirmació, Durán no ha precisat de quina empresa es tractava i a quant va ascendir aquesta factura.

stats