País Valencià 03/06/2022

La Fiscalia, a favor que el TSJ valencià imputi Mónica Oltra

El ministeri públic observa "indicis rellevants" de delicte en com la conselleria d'Igualtat va gestionar l'aclariment de l'abús a una menor tutelada

Ara
2 min
La líder i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, durant la seva intervenció a les Corts Valencianes

ValènciaLa Fiscalia ha secundat la petició del magistrat instructor Vicente Ríos, titular del jutjat d'instrucció número 15 de València, perquè el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià imputi la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives del govern valencià, Mónica Oltra, en la causa que investiga si el departament que dirigeix la líder de Compromís va dificultar l'aclariment de l'abús a una menor tutelada pel seu exmarit, Luis Eduardo Ramírez –que ha sigut condemnat a cinc anys de presó pels fets–.

El ministeri públic considera justificada la mesura per observar "indicis rellevants" de delicte i competent el tribunal per la condició d'aforada d'Oltra, que, a més de vicepresidenta i consellera, és diputada a les Corts Valencianes. En aquest sentit, la Fiscalia ha sol·licitat que es facin "totes les diligències que siguin necessàries per completar la investigació dels fets i es determini el grau de participació de la persona aforada.

Ara, el TSJPV haurà d'estudiar les al·legacions de les parts i decidir si admet a tràmit el procediment sol·licitat per Vicente Ríos. En cas afirmatiu, es produirà la imputació formal d'Oltra i el cas l'assumirà el tribunal autonòmic.

En la seva instrucció, el magistrat instructor va concloure que "no va existir" a la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives "cap voluntat real d'aclarir els fets, sinó més aviat d'ocultar-los amb una mera aparença d'actuacions dirigides a aclarir-los". "Com podien ser aclarits si mai ningú va preguntar a la nena sobre els fets al CAM [centre d'acolliment per a menors] ni a la conselleria?", va afirmar el magistrat.

Fins ara, la vicepresidenta valenciana ha descartat dimitir encara que finalment sigui imputada. En aquesta decisió, la dirigent progressista compta amb el suport dels seus companys de Compromís, que s'han mostrat favorables que sigui la candidata de la coalició en les eleccions de l'any vinent. De fet, els valencianistes han passat a l'atac i Oltra ha denunciat ser víctima d'una "cacera política" dirigida per l'expresident valencià, Francisco Camps; la cofundadora de Vox, Cristina Seguí, i Alberto de Rosa, director executiu de Ribera Salud –empresa concessionària de diversos hospitals durant els anys de govern del PP, ara de gestió pública gràcies a l'actual Consell–. Per a la dirigent progressista, la causa respon a una operació orquestrada que neix de l'animadversió política que li professa l'excap del Consell i el malestar de l'empresari perquè l'actual govern valencià ja no li permet "fer negoci amb la salut". En l'operació també hi participaria José Luis Roberto, líder del partit ultra España 2000, que exerceix d'advocat de la menor.

stats