País Valencià 20/11/2013

La Fiscalia de València no s'oposa a l'excarceració de Miguel Ricart, autor dels crims d'Alcàsser

L'Associació Clara Campoamor, que va exercir l'acusació particular, s'ha negat a l'excarceració de l'únic autor dels assassinats jutjat i condemnat

Europa Press
2 min
Miguel Ricart va ser condemnat a 186 anys de presó el 1997 pel crim de les nenes d'Alcàsser.

ValènciaLa Fiscalia de València no s'oposa a l'excarceració de Miguel Ricart, condemnat l'any 1997 a 170 anys de presó pel segrest, violació i assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres nenes d'Alcàsser. Aquest és el criteri del ministeri públic respecte a l'extinció de la condemna de Ricart, que és un dels presos de l'estat espanyol empresonat gràcies a la doctrina Parot, que ara fa un mes va tombar el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Així consta en l'escrit –al qual ha tingut accés Europa Press– que ha presentat la Fiscalia a la secció segona de l'Audiència Provincial de València en l'últim dia que havia donat el tribunal perquè les diferents parts del procés es pronunciessin sobre la possible excarceració de Ricart, conegut com 'El Rubio', després de la resolució del TEDH.

En el seu escrit, el ministeri públic assenyala que no s'oposa a l'excarceració de Ricart per aplicació de la sentència sobre la doctrina Parot, i considera que és correcta la liquidació de la condemna que s'ha aplicat sobre el reu, que es troba actualment a la presó d'Herrera de la Mancha, al municipi de Manzanares, a Ciudad Real.

Per la seva banda, l'Associació Clara Campoamor, acusació popular en el procés, també ha presentat aquest dimecres un escrit en què sí que s'oposa a l'excarceració de Ricart i sol·licita al tribunal valencià que requereixi a la presó manxega més informació sobre la liquidació de la condemna, amb l'objectiu de poder allargar al màxim l'estada de l'autor dels assassinats de les nenes d'Alcàsser a la presó.

Ricart va ser l'única persona condemnada per l'assassinat de Míriam García, Toñi Gómez i Desirée Hernández, les nenes de 14 i 15 anys que van desaparèixer el novembre de 1992 i que van ser trobades mortes al paratge de la Romana el 27 de gener de 1993. L'altre autor dels crims segons la investigació va ser Antonio Anglés, que va fugir de la justícia i que mai ha sigut localitzat.

stats