País Valencià 23/03/2021

Ford vol acomiadar 630 treballadors de la seva planta d'Almussafes

Es tracta del segon ERO en només un any

Daniel Martín
1 min
Ford fabrica a Almussafes el seu primer cotxe híbrid a Europa

ValènciaLa direcció de la fabrica valenciana de Ford ha plantejat aquest dilluns als sindicats un expedient de regulació d'ocupació d'extinció per a 630 treballadors que podria suposar la desaparició del torn de nit de la planta, segons han informat fonts sindicals. Actualment, a les instal·lacions d'Almussafes hi treballen 7.000 persones.

La companyia addueix que és necessari reduir la producció de manera "estructural" en uns 280 vehicles diaris i justifica la decisió per una caiguda de la demanda europea i, sobretot, de la venda d'alguns dels cinc models que es fabriquen a la planta valenciana, entre els quals l'S-Max, el Galaxy i el Mondeo. Segons els sindicats, l'empresa vincula aquesta situació a la crisi del coronavirus, el Brexit i els dubtes dels compradors a l'hora de triar entre models híbrids o de combustió.

Després de conèixer les intencions de la companyia, Carlos Faubel, president del comitè d'empresa i portaveu de la UGT, el sindicat majoritari a la fàbrica valenciana, ha demanat ajornar les negociacions quinze dies i així abordar la negociació dels acomiadaments amb un bon estudi previ de la situació, una petició a la qual s'han sumat la resta de sindicats. Faubel també ha informat que el pròxim 30 de març es reunirà el comitè d'empresa europeu de Ford, que abordarà el futur de la companyia, i que l'endemà d'aquesta trobada ho farà el comitè d'empresa de la planta valenciana.

L'anunci del nou ERO d'extinció de Ford es produeix una mica més d'un any després del que va comunicar la companyia el 3 de març del 2020. Aleshores, la fàbrica va xifrar la reducció de la plantilla en 400 treballadors, tot i que les negociacions posteriors van aconseguir rebaixar-la fins als 350.

stats