País Valencià 10/10/2013

La Generalitat Valenciana permetrà el 'fracking' al nord de Castelló "si el projecte compleix els requisits legals"

La conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient avisa, però, que el procés d'autorització és "minuciós, exhaustiu i llarg"

Acn
1 min

Castelló de la PlanaLa consellera valenciana d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest dijous que la Generalitat Valenciana autoritzarà les prospeccions d'hidrocarburs amb la tècnica del 'fracking' o fractura hidràulica a les comarques del nord de Castelló si el projecte compleix els requisits legals. Bonig ha fet aquest anunci després de reunir-se amb el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

La Diputació de Castelló, governada també pel PP, i els partits de l'oposició estan en contra de la iniciativa privada que vol treure hidrocarburs amb 'fracking' al nord de la demarcació. Aquesta oposició ha crescut a la zona en els últims dies a causa dels terratrèmols registrats davant la costa de Vinaròs. La consellera ha dit que si hi ha perjudici al medi ambient "no s'autoritzarà des de la conselleria cap projecte, que quedi clar", i ha afegit que el procediment d'autorització és "minuciós, exhaustiu i llarg".

Sobre aquestes declaracions i el primer aval del Congrés dels Diputats, amb els únics vots del PP, a la tècnica de la fractura hidràulica, el grup Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha reclamat al govern d'Alberto Fabra que "exercisca les seves competències i defense els interessos dels castellonencs i castellonenques. Ha de pressionar el grup parlamentari del seu partit a Madrid perquè vote en contra del 'fracking' al Congrés dels Diputats".

La diputada d'EUPV al Parlament valencià, Marina Albiol, ha advertit que "la situació actual generada pel projecte Castor ens hauria de fer conscients de la perillositat que representa jugar amb el subsòl, d'iniciar activitats que poden tindre greus conseqüències sobre el medi ambient, la salut i les propietats de les persones".

stats