País Valencià 07/02/2018

Imputen Camps per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de la Fórmula 1 de València

L'expresident de la Generalitat Valenciana ha assegurat que "tot es va fer fenomenal"

Efe / Europa Press / Acn
3 min
Francisco Camps abans d'entrar a declarar a la Ciutat de la Justícia

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha declarat avui com a imputat al jutjat d'instrucció número 17 de València per presumptes irregularitats durant la construcció del circuit del Gran premi de Formula 1 de València. La investigació ha estat declarada secreta i en la mateixa està personada la Fiscalia Anticorrupció.

La causa se centra en el disseny del traçat automobilístic, una actuació que va costar 90 milions d'euros. En concret, s'investigaria la contractació de l'assistència tècnica i del suport a la direcció d'obra relatives a les actuacions executades per a la connexió de l'Albereda-Avinguda de França-Port i Condicionament de la Marina Real, dins dels treballs per a la realització del Gran Premi de Fórmula 1 duts a terme pel Gestor de la Xarxa de Transport i de Ports de la Generalitat Valenciana (GTP).

Fonts judicials han informat que en la causa oberta contra Camps en aquest jutjat hi ha vuit exalts càrrecs més investigats de l'època en què era president de la Generalitat Valenciana. A més de l'excap del Consell, es troben investigats l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i l'exsecretari autonòmic d'aquesta mateixa conselleria i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

Camps: "Tot es va fer fenomenal"

Després de la sortida del jutjat Francisco Camps, una persona amb fortes creences religioses, ha assegurat que: "Déu és una part important de tot açò. Les meves creences religioses m'ajuden a veure-ho des d'una altra perspectiva".

Abans de la seva entrada al tribunal, l'expresident havia assegurat que acudia "supertranquil". "Em seguiré defensant amb serenitat i amb ganes que això acabi com més aviat millor", ha afirmat. Camps ha afirmat que tot i que no se sent perseguit per res ni per ningú, desconeix per què "algú" té "algun interès" que el seu nom no desaparegui "mai" dels mitjans de comunicació.

Després d'insistir en el caràcter secret de les diligències, l'expresident ha demanat que s'investigui qui ha filtrat als mitjans l'objecte d'aquesta investigació i, en cas que es confirmi que és per l'organització de la Fórmula 1 a València, ha defensat que "tot es va fer fenomenal".

Camps ja està imputat pel cas Valmor

Francisco Camps ja està imputat en el cas Valmor, que investiga la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 de València. En concret, l'expresident valencià està acusat per prevaricació i malversació en l’organització de les curses celebrades entre els anys 2008 i 2012. En aquests fets s'investiga la negociació prèvia del contracte de la Fórmula 1, la signatura i participació del Circuit del Motor, el contracte de la Societat de Projectes Temàtics i el pagament del cànon per acollir el circuit. De fet, l'excap del Consell hauria hagut de declarar per aquesta causa el 24 de gener, però la magistratura va ajornar l'interrogatori després de detectar que les defenses no tenien una part de la documentació del procés.

Amb l’objectiu de simplificar i agilitzar el procés pel cas Valmor, el tribunal va acordar investigar per separat les negociacions perquè València acollís el Gran Premi de Fórmula 1 i l’absorció el 2012, per part de la Generalitat Valenciana, de l’empresa Valmor Sport, encarregada d’organitzar les curses i que tenia un deute de més de 30 milions d’euros.

Citat al cas Imelsa

A més, l'excap del Consell també ha sigut citat a la investigació del cas Imelsa, en concret, en la peça sobre presumptes adjudicacions irregulars de l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa). En concret, un informe de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil sosté que l'excap del Consell "tindria en gran part coneixement dels fets" relacionats amb un presumpte finançament irregular del PP valencià a escala autonòmica i provincial.

Pendent que s'acabin les declaracions de la Gürtel

Una altra causa que podria afectar Francisco Camps és el presumpte finançament il·legal del Partit Popular valencià. De fet, la Fiscalia General de l'Estat valorarà si investiga l'expresident, a qui diversos acusats en el judici han responsabilitzat d'idear un sistema per recaptar donacions d'empresaris amb adjudicacions amb l'administració, un cop finalitzin totes les declaracions d'acusats i testimonis en la causa.

stats