País Valencià 04/04/2013

Detingudes a València 34 persones per defraudar 1,2 milions d'euros a la Seguretat Social

L'activitat dels detinguts consistia en la creació d'empreses fictícies amb l'objectiu de defraudar a la Seguretat Social mitjançant l'obtenció de prestacions i subsidis

Efe
1 min

ValènciaLa policia espanyola ha detingut a València un total de 34 persones per cometre, presumptament, 105 delictes de falsedat documental i estafa en els quals es calcula que s'han defraudat més d'1,2 milions d'euros en una operació contra el frau a la Seguretat Social que segueix oberta.

Així ho ha confirmat el comissari en cap de la policia a la província de València, Miguel González, en una roda de premsa en la qual també ha assenyalat que tots els detinguts, que no formaven una xarxa organitzada, van ser posats en llibertat una vegada que se'ls va prendre declaració.

L'activitat d'aquestes persones, ha explicat González, consistia en la creació d'empreses fictícies –fonamentalment dedicades al sector de la construcció i també d'empleades de la llar– amb l'objectiu de defraudar a la Seguretat Social mitjançant l'obtenció irregular de prestacions i subsidis.

L'operació, denominada "Túria", va començar al desembre de 2012, arran la detenció de 15 persones per falsedat per a l'obtenció de nacionalitats per a estrangers i, durant la investigació, es van detectar irregularitats comeses per diferents empreses i es van iniciar les perquisicions que han conduït a aquestes detencions. Dels 34 detinguts, catorze tenen nacionalitat espanyola i, de tots ells, cinc n'eren administradors i gestors de les empreses fictícies.

stats